Napi 200 km-es ingázás autóval nagyon extrémnek számít?
Huzamosabb ideig művelve sok. Az sem mindegy milyen melót vegzel, mert mondjuk ha vendeglátas, és hajnal 2 kor indulsz haza az úgy már lehet veszélyes is.
En 3 evig ingaztam Pestről napi 140 km-t, pályán 55 a többi az araszolás szeretett fővarosunkban. Ez volt össz 2 óra/nap atlag. Szerintem ennel több már nem ok.
Én is csináltam évekig (szintén osztrák munka miatt), bár nekem nem kellett minden egyes nap bemennem, ott már a Covid előtt is létező dolog volt a home office... :)
Heti 1-2-3 alkalommal kellett menni, de volt olyan hónap amikor minden egyes munkanapon bent voltam az irodában. Az elején 2 bajom volt vele, az egyik, hogy hiába kerestem összehasonlíthatatlanul többet ugyanazért a munkáért, mint itthon (~háromszorosra jött ki a nettó), benzinköltséget nem fizettek, és hát akkoriban nekem csak egy Jaguar XJ-m volt 4 literes V8-as benzinmotorral, amivel tényleg baromi kényelmes volt ugyan az utazás (2x ~120km volt főleg pályán), de még 130-ra állított tempomattal is hozta bőven a 10 literes átlagfogyasztást, ami ugye egy naponta ~25 literes tankolást jelentett... az már akkor is volt vagy 13000 forint (100-ast szereti ráadásul az öreg angol). Azért ezt ha felszorzod akár 10-15 nappal egy hónapban, akkor máris egy összeg.
Úgyhogy az első hónap és kb. 15 ilyen nap után vettem egy dízel Octaviát amiben volt tempomat meg klíma és baráti áron sikerült jó állapotban megvenni, azzal lényegesen lecsökkentettem az útiköltséget, cserébe a kényelem kárára vált. Nem vagyok egy kifejezetten fájós típus, de az biztos, hogy míg a Jag még visszafele, hazaérve sem okozott kellemetlenséget, inkább fejben voltam fáradt, addig a Skoda - még ha rövid távon nem is kényelmetlen - hazaérve azért már néha deréktájt éreztette velem, hogy nem egy grand tourer. Ezzel olyan 5-6 liter között tudott maradni pályán a fogyasztás, ráadásul jó volt bele a sima gázolaj, spóroltam rajta vagy 5-6 ezret a Jaguarhoz képest minden utazós napon.
Szóval így. Kell egy olyan verda, ami pont elég kényelmes ahhoz, hogy ne legyen nagyon eleged az egészből, illetve megbízhatóan működik. Bele kell abba is törődni, hogy ilyenkor tényleg semmi időd nem marad semmire. Ha nekem mindig heti 5 nap be kellett volna mennem, biztos hogy kiléptem volna még a próbaidő alatt, mert gondolj bele, alapból elindulsz baromi korán ha 8-ra kell járnod, mire hazaérsz van legalább 18 óra, és akkor ha még ügyet is kell intézned, bevásárolnod, stb, akkor gyakorlatilag hazaesel késő este és már alszol is, hogy másnap kezdődjön az egész elölről.
Én akkor még 24-5 évesen, komoly párkapcsolat vagy bármiféle elköteleződés nélkül ezt tudtam vállalni, de ma például biztos vagyok benne hogy párommal a kapcsolatunk megsínylené. Ezeken el kell gondolkodni.
Nekem van pár ennyit ingazo ismerősöm Sopronból
. Jellemzően Bécsben azért szakmával legalább 2000 eurót kapnak ha nem picit többet. Èvente 14x. Azért anyagilag erősen megéri. Sokan a Budapesti agglomerációból is ingáznak ennyit a fővàrosba fele ennyiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!