Megérné megvenni ezt a 7-8 éves autót? Havi nettó 220 ezres fizetéssel fent tudnám tartani?
Saját ingatlanban lakom egyedül. Még nincs autóm, busszal járok be dolgozni az 55 km-re lévő munkahelyemre. Viszont régóta szeretnék már venni egy kocsit, így 1 óra 10 perc helyett kb. csak 40 percig tartana az út a munkába. Dízelest vennék 3 millió környékén, főleg autópályán használnám. Mennyire megbízható szerintetek?
208-ast is néztem, de az nagyon kicsi, autópályára inkább a nagyobb való.
Egyáltalán nem kicsi, főleg meg autópályára.
Amit lehet azt tudja ez is.
Ne hallgass az itteni károgókra! Aszerint nettó 1 milliós havi fizetés alatt rá sem lenne szabad nézni semmilyen autóra.
Csak van annyi józan paraszti eszed, hogy leülsz kiszámolod mennyi kiadásod van és látod hogy belefér-e vagy sem. Vagy az eddigi tapasztalataid alapján látod, hogy mennyi havi megtakarításod van.
Én ennél kevesebbet keresek. (Nem csak ettől függ, hanem a kiadásoktól is! Nem mindegy hogy egyedül élsz, pároddal, gyerek van-e, egy kis lakásod van, agy egy hodályod, hőszivattyúd van, vagy gázszámlát fizetsz, a munkáltató ad-e hozzájárulást a bejáráshoz, márkás gyakran felesleges cuccokat veszel, drága telefont, cigizel, iszol, nőzöl, szórakozol, milyen sűrűn jársz nyaralni és hova és még sorolhatnánk...) 0 éves autót rendeltem újonnan 3 éve és előtte is volt autóm. Vígan fenn tudom tartani és nem kell a hónap végén szárazkenyéren élnem.
Melóba járós autónak nem ilyenben gondolkodnék a helyedben.
Hogy fenn tudnád-e tartani, egyrészt azon múlik, a nettódból mennyi nem megy el a jelenleg is meglévő kiadásaidra. Viszont ilyen távolságú napi használat esetén a fenntartási költség jelentős része az üzemanyag, így az sem mindegy, munkahelyed hajlandó-e bejárási támogatást fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!