Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire sűrgős a törött...

Mennyire sűrgős a törött lengéscsillapítót cserélni? (kép)

Figyelt kérdés

Kerék mellett turkáltam és megláttam, hogy a rugó el van törve. Ez mennyire veszélyes, tehát azonnal szerelőhöz kell mennem?

Továbbá időben ez meddig tart kicserélni? nem pénzben, az nem számít. De 2 nap múlva indulok külföldre.

[link]

Ford Fiesta, 2005

2022. jan. 11. 17:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon. Sehova ne indulj el vele, főleg ne külföldre. Egyenes út a szerelőhöz, odáig is csak finoman.

Kicserélni nem nagy munka, egy értelmes szerviz 2 óra alatt megoldja a két oldalt. Ja és igen, mindkét oldalt kell cserélni, toronycsapággyal együtt.

2022. jan. 11. 17:40
 2/11 A kérdező kommentje:

Lehet így megyek vele hónapok óta. Bár gyanús volt valami mert egy hete puffanást hallok néha ha kátyúba megyek.

A spirál a lengéscsillapító része? ezek egybe vannak?

2022. jan. 11. 17:48
 3/11 anonim ***** válasza:

A kép nem látszik, de gyanítom, az első futóműről van szó. Itt középen van a lengéscsillapító, körülötte a tekercsrugó.

Én ilyen témában (melyik javítás mennyire sürgős) már évek óta nem adok tanácsot, mert annyiszor oktattak már ki, hogy meguntam. Mindenki meg tudja magyarázni, hogy neki személy szerint miért jó még két napig, egy hétig, egy hónapig, a következő műszaki vizsgáig vagy akár örök időkre az autó úgy, ahogy van, kár ebbe beleszólni.

2022. jan. 11. 17:52
 4/11 A kérdező kommentje:

Értem, de jelen esetben nem erről van szó, hogy spórolok vagy nem akarom megcsinálni

2 nap múlva megyek külföldre, ha ez életveszélyes akkor addig keresek szerelőt aki nem tud azonnal nekiállni, mint mondtam nem a pénz számít

Csak nem értek a kocsikhoz és nem tudtam az a rugó mennyire fontos

Másik kép:

[link]

2022. jan. 11. 18:32
 5/11 krwkco ***** válasza:
100%

A spirálrugó nem a lengéscsillapító része. Külön beszerezhető alkatrész. De a cseréjéhez ki kell szerelni a lengéscsillapítót.

Ha azt is kicserélteted, szerelési költséget tudsz spórolni.

Ahogy előttem is mondták, így nem lehet az autóval közlekedni. Legfeljebb óvatosan a szervizig.

A féloldalas alátámasztás teljesen megváltoztatja a menettulajdonságokat. S ami még rosszabb, ha a rugó hegyes vége egy kanyarban, zökkenőnél eléri a gumit, akkor durrdefektet okozhat.

Sajnos az első rugó törése előfordul a Fiestáknál. Mástól is hallottam.

2022. jan. 11. 18:46
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerelőig kibírja, de ezzel nem mennék már máshova.
2022. jan. 11. 20:18
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem csoda hogy eltörnek ezek a rugók... olyan vékony mint a kisujjam.
2022. jan. 11. 20:26
 8/11 A kérdező kommentje:

17 éves már, műanyagelemektől kezdve az összeillesztésekig minden lebomlik róla, pedig "csak" 200 ezer km

Egy hobbiszerelő, aki ért a kocsikhoz még elbütykölhetné, hogy évekig menjen de én már félévente költök rá 50-100 ezret, el kell adni :(

2022. jan. 12. 17:57
 9/11 anonim ***** válasza:

"félévente költök rá 50-100 ezret"

És ez szerinted sok? Szerintem tedd össze a két kezedet, hogy csak ennyi. Eladhatod és vehetsz mást, de jó esély van rá, hogy ez az összeg jóval több lesz.

2022. jan. 12. 20:09
 10/11 A kérdező kommentje:
Korához képest nem olyan vészes de ha az autó értékét nézzük, akkor sok. Nehéz megmondani most mert a régi, használt autók árai is egekben vannak, de egy aránylag 4-500 ezer forintos autónál szerintem sok, ha félévente ráköltök pár tízezer, akár százezer forintot
2022. jan. 22. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!