Miért kötelező bekapcsolni a biztonsági övet?
"Számos országban nem kötelező pl amerika egyes államaiban sem ,de ha tévedek javítsatok ki, még sincs rinya."
De, kötelező.
Másrészt meg fogjuk már fel: azzal hogy nem kötöd be magadat, nem csak saját magadat veszélyezteted, hanem az utastársaidat is és balesetben résztvevő többi utasát is. Gondolj bele, hogy milyen jó lehet amikor egy autóból kirepülő ember koponyája találkozik a tiéddel :) Vagy egy hátul ülő, nem bekötött utas előrerepül az elöl ülőkhöz (igen, ez kb. mindig megtörténik, ha nincs bekötve a hátsó utas).
"Oké!Kamionos vagyok egyedül utazom."
És? Te nem tudsz karambol esetén kirepülni a kamionból és telibe fejelni mondjuk egy gyereket a járdán? :)
"Magamnak ártok azzal, ha nem vagyok bekötve. Ezt pedig miért nem dönthetem el én?"
Kedves Kérdező! Teljesen igazad lenne.
DE!
Az utakon nem csak kizárólag te közlekedsz hanem mások is, akiknek rengeteget árthatsz azzal hogy nem kötöd be magadat. Ha nem szereted az övet utazz közösségi közlekedéssel. :)
Ha átélnél egy komolyabb közúti balesetet biztos meggondolnád magadat az övvel kapcsolatban...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!