10W-40-es olajam van 3L,de a kocsiba 3,1 liter kell!Csak azonos gyártótól lehet kipotólni az 1 decit vagy csak az a lényeg hogy 10W-40es legyen?
Cseréltél már ebben a kocsiban olajat? Csak azért kérdezem, mert simán lehet hogy elég lesz a 3 liter. 3,1 valószínűleg a gyári első feltöltési adat. De olajcserekor nem fog kifolyni az utolsó cseppig minden. Az az 1 deci könnyen lehet hogy bennemarad. Az én autómhoz pl 5 litert írnak + 3 deci az olajszűrőbe. Tehát összesen 5,3 liter kellene. De mindig 5 litert veszek. Feltöltve vele a motort, a nívópálcán pont félúton van a szint a min és max jelzés között. Tehát tökéletes. Soha nem törekszem arra, hogy maxon legyen a szint. Rátöltenem úgy se kellett még soha.
Így neked is azt javaslom, hogy próbáld ki a 3 literrel! A minimumot bővel el foga érni a szint. De ha kevésnek érzed, akkor el tudsz vele menni venni még egy literes flakonnal. Maradnék ugyanannál a gyátmányú, típusú olajnál, ha már van választási lehetőség a boltban. Ami megmarad lezárod, elteszed tartaléknak. De valószínűleg ahogy írtam, nem fog kelleni.
Beöntöd és ha nívó pálcán min és max között van akkor ne gondolkozz rajta.
Nekem 4,1 liter kell, és mindegy mivel kevered azt a 100ml a 4000ml-hez.
Gondolom benzines kocsiba kell ilyen sűrű olaj, szóval nem hiányzik az.
Más volna egy TDI-nél ahol a turbó miatt mindig elegendő kell hogy legyen, másként besül a turbó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!