Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 10W-40-es olajam van 3L,de a...

10W-40-es olajam van 3L,de a kocsiba 3,1 liter kell!Csak azonos gyártótól lehet kipotólni az 1 decit vagy csak az a lényeg hogy 10W-40es legyen?

Figyelt kérdés
2022. jan. 8. 04:13
 1/8 l0m3x válasza:
77%
A 10/40 a kulcs, de töbször találkoztam olyan szituval, hogy az 1dl+ megmaradt.
2022. jan. 8. 04:39
 2/8 anonim ***** válasza:
37%
Nem. Keress a garázsban valami 10w40es maradékot abból öntsd be nyugodtan az 1 decit.
2022. jan. 8. 06:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy belemegy az az 1dl. Nekem 5,6 liter kellene bele, leengedem kifolyik minden melegen, egy 5 literes kanna pont nívó pálca felére rakja, és mivel nem fogy, ki is tart 10e km-t.
2022. jan. 8. 07:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Cseréltél már ebben a kocsiban olajat? Csak azért kérdezem, mert simán lehet hogy elég lesz a 3 liter. 3,1 valószínűleg a gyári első feltöltési adat. De olajcserekor nem fog kifolyni az utolsó cseppig minden. Az az 1 deci könnyen lehet hogy bennemarad. Az én autómhoz pl 5 litert írnak + 3 deci az olajszűrőbe. Tehát összesen 5,3 liter kellene. De mindig 5 litert veszek. Feltöltve vele a motort, a nívópálcán pont félúton van a szint a min és max jelzés között. Tehát tökéletes. Soha nem törekszem arra, hogy maxon legyen a szint. Rátöltenem úgy se kellett még soha.

Így neked is azt javaslom, hogy próbáld ki a 3 literrel! A minimumot bővel el foga érni a szint. De ha kevésnek érzed, akkor el tudsz vele menni venni még egy literes flakonnal. Maradnék ugyanannál a gyátmányú, típusú olajnál, ha már van választási lehetőség a boltban. Ami megmarad lezárod, elteszed tartaléknak. De valószínűleg ahogy írtam, nem fog kelleni.

2022. jan. 8. 08:24
 5/8 anonim ***** válasza:
10W-40 és a specifikáció (pl.: ACEA C3) is fontos. A márka nem.
2022. jan. 8. 10:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem kutyulnék, 3ezer forint egy liter.
2022. jan. 8. 12:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Beöntöd és ha nívó pálcán min és max között van akkor ne gondolkozz rajta.

Nekem 4,1 liter kell, és mindegy mivel kevered azt a 100ml a 4000ml-hez.

2022. febr. 3. 18:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Gondolom benzines kocsiba kell ilyen sűrű olaj, szóval nem hiányzik az.

Más volna egy TDI-nél ahol a turbó miatt mindig elegendő kell hogy legyen, másként besül a turbó.

2022. febr. 3. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!