Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy kis köbcentis autónál...

Egy kis köbcentis autónál miért lényeg, hogy legyen benne klíma, főleg ha napi 5 kmt mennek vele?

Figyelt kérdés
Ennyi napi kmnél fel se tud melegedni vagy le se tudja hűteni rendesen egy kis köbcentis autót. Arról nem is beszélve hogy drága a javíttatása, töltetni kell gázzal időnként és plusz súly a kocsinak klímahűtő, kompresszor, csövek stb.
2021. jún. 2. 15:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Olyan dolog ez, hogy ha már más kifejezetten előnyös tulajdonsága nincs az autónak, akkor legalább el lehet mondani azt, hogy az van benne.
2021. jún. 2. 15:46
 2/13 A kérdező kommentje:
Ráadásul sokan nem is bírják a klímát. Meg káros amúgy is.
2021. jún. 2. 15:47
 3/13 anonim ***** válasza:
Én nem igazán foglalkoztam vele anno, amikor nagyrészt városban használtam. Egyszerűen amire elkezdene ténylegesen hideget fújni (már ha egyáltalán van olyan állapotban a klíma, hogy elméleti szinten képes rá), addigra már bőven odaértem ahova kell.
2021. jún. 2. 15:50
 4/13 anonim ***** válasza:
48%

A klímának pont az a lényege, hogy a motor hőmérsékletétől független, szóval nem értem miért kevered ezt ide.

A javíttatása drága, de nem nagyon szokása, hogy tönkre megy. Leggyakoribb probléma a mágnes kapcsoló, ami egy 10-esből megvan.

Tölteni kell, évente egyszer. Szerintem nem ettől fog éhen halni valaki.

A súly pedig kb. 10 kiló, max 15 mindenestül, nem ezen fog múlni az autó teljesítménye és fogyasztása. Kompresszor kb. 3-4, a csövek és radiátor pedig 90%-ban alumínium, szóval nem nyomnak sokat. És mivel kis autóról beszélünk, ezért a csövek is rövidek, a radiátor is kicsi.

2021. jún. 2. 15:50
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem lényeg, de már elvárás. Kíváncsiságból ránéztem a szalonauto-ra, manuális klíma már a kapható legolcsóbb autóban is van.
2021. jún. 2. 15:52
 6/13 anonim ***** válasza:
68%
Magyarul van egy autó amit el akarsz adni, de nincs benne klíma, ezért elmaradnak a vevők és most szomi vagy?
2021. jún. 2. 16:11
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

Dehogy kell évente tölteni.

AZ enyém 15 éves elmult és még eredeti minden benne, és tökéletesen hűt a klima.

2021. jún. 2. 16:38
 8/13 anonim ***** válasza:
61%
#7 És soha nem volt töltve mi? Persze hogyne. :D Egyébként igaz, nem kell évente tölteni, de szokás, mivel nem lehet tudni, hogy mennyi gáz van benne. Jobb feltöltetni a szezon elején, aztán kész. De oké, nem muszáj. Na de hogy 15 év alatt sosem volt töltve és tökéletesen hűt? Persze. Egyrészt a világ legtökéletesebben zárt klímarendszere is enged nyomást, persze nem gyorsan, de nincs klímarendszer a világon, amelyik 15 év alatt ne engedné el. Másrészt még ha létezne is ilyen (nem, de ha mégis), a gáz akkor is elhasználódik 3-5 év alatt használattól függően és lecsökken a hőteljesítménye. 5 év után mintha nem is lenne benne (persze eddigre 99%, hogy el is szivárog belőle, szóval tök mindegy).
2021. jún. 2. 16:56
 9/13 anonim ***** válasza:
58%

8as

Millió autó van, amiben sosem kell klímát tölteni, főleg, ha rendszeresen használva van.

2021. jún. 2. 17:14
 10/13 anonim ***** válasza:

AZ az igazság hogy hülye emberekkel nem lehet még vitatkozni sem.

Bármilyen furcsa de nem volt töltve !!

Semmi érdekem nem lenne hazudni, mert magamnak miért hazudnék.

Na de, nem akartam leírni, de most ezt is leírom neked csak.

Peugeot Partner.

2021. jún. 2. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!