Mennyire megbízható egy autón az automatikus világítás?
Figyelt kérdés
Teljesen kezdő autós vagyok, a vezetés óráimon csak alap dolgokat tanítottak meg, ugye nem lehet mindent elmondani azalatt a néhány alkalom alatt a létező összes dologról. Vettünk a párommal egy 2009-es, 2. generációs Mazda 3-mat első autónak. Nagyon kényelmes vezetni, de tele van olyan kütyükkel, amik a tanulóautómon nem voltak. Az egyik ilyen az automata világítás.... a vásárláskor az eladó srác mondta, h hagyjam azon, mert kényelmes, sosem kell foglalkoznom vele, és nem hagyhatom rajta véletlenül sem, mert az autó kikapcsolja, ha leállítom. Tényleg kényelmesnek tűnt, használtam is az elején, de elgondolkodtam, hogy ez megbízható dolog-e. Főleg most, hogy bejött a havas, ködös, hideg idő, én szívem szerint rátenném a világítást a városban is, de gőzöm sincs, hogy az automata ráteszi-e. Vagy, hogy a hátsó lámpák biztosan égnek e, nem e csak menetjelzővel mászkálok.... a használati utasítás is csak annyit írt, hogy a funkcióval az autó automatikusan érzékeli a fény mértékét és ahhoz igazítja a lámpát.... de nem írja, hogy mikor mi ég rajta :D Szóval....akinek van ilyen...használjátok? Vagy inkább hagyjam és váltogassam én?2022. jan. 7. 08:56
11/12 anonim válasza:
Igaz nekünk újabb a kocsi (2017-es Golf), de 2 éve folyamatosan auto-n van a világítás. Alapesetben csak a nappali menetfény ég elől, ha viszont már borult az idő, vagy ködös, esős, akkor egyből kapcsolja a rendes világítást elől-hátul. Nagyon jó cucc.
Lehet állítani az érzékenységen is, hogy mikor kapcsoljon, nem tudom nálad lehet-e. Érdemes utánanézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!