Spectator kérdése:
Évek óta megbízhatóan működő rádióvezérlésű órám az nyári időszámításra átálláskor (eddig automatikusan csinálja) kinullázódott, és áll. Mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
Kivettem-visszatettem az elemet: semmi. O-án áll. elszámol 59 sec.-ig, és újra nulláz. Frankfurtból kapja a vezérlést, ennyit tudok.2016. márc. 29. 10:55
1/4 anonim válasza:
nincs térerő, vidd ki a szabadba és vidd fel valami magas helyre.
2/4 anonim válasza:
Szerintem csökkentették az adóenergiát. Nálam 3 ilyen órából 2 csak odakinn hajlandó működni az erkélyen. A 3. is csak 2 nap várakozás után kapott jelet.
3/4 anonim válasza:
Ez valami más gebasz lesz. Az hogy nem szinkronizál mert nem fogja a jelet az egy dolog. De attól még ilyen hibát nem szabadna produkálni hogy 1 percenként lenullázódik.Elemcserénél szokott lenni az óra belsejében egy kiskerek fémfelület amire rá kell nyomni 2mp-re ,úgy hogy közben az elem hátsó felével egy potenciálra hozod vagyis összekötöd a kettőt :ez egy reset gomb,és AC-vel jelölik (all clear) azt megnyomtad? Ha igen,és így is rossz ,akkor valószínűleg ez kuka,mert nem biztos hogy gazdaságosan javítható,bár annyit megérhet hogy egy órás ránézne..
Nálam a zárt szobában is talál jelet minden éjjel a rádiós órám,nem hinném hogy gyenge lenne az adó,inkább az elektroszmog lehet már túl erős.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, 2. em. ablakban (betájolva!) elkapta a vezérlést és rendbejött. Alighanem csökkentették az adó-energiát.
2016. ápr. 5. 17:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!