Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kresz elsőbbségadás nem megy...

Kresz elsőbbségadás nem megy miért?

Figyelt kérdés

Volt már olyan bárkinek is,hogy elméletben tudja az elsőbbségadást,viszont már a gyakorlatban nem nagyon?

Én most ezzel küzdök,mert elméletben tudom,de már gyakorlatban nem nagyon.

Lassan fogom fel,hogy mikor kinek lenne elsőbbsége.

Mit lehet ez ellen tenni,hogy gyakorlatban is menjen az elsőbbségadás?

2022. jan. 6. 17:08
1 2
 1/15 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%
Rutin. Gondolom nem sokt ültél korábban utasként sem autóban. Nekem volt olyan ismerősöm, akinek nem volt autójuk, alig ült kocsiban, vezetni sem látott sok embert és nagyon nehezen rászkódott bele az elején.
2022. jan. 6. 17:10
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan mi nem megy benne? Nem látod át úgy a helyzetet az egyik kocsi volánja mögött ülve, mintha felülről mutatják az egészet egy ábrán? Vagy mondjuk nem tudod megítélni, hogy a másik úton haladó kocsi veled egyszerre ér-e a kereszteződéshez, és elsőbbséget kell adnod neki, vagy még "nem számít"? Esetleg valami más?
2022. jan. 6. 17:20
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt kérdezném, amit a 2-es: pontosan milyen szituációkban nem megy?

Ahol macisajt van, ott gondolom egyértelmű... Jobbkezes utcákban szintén... Hol van a probléma?

2022. jan. 6. 17:35
 4/15 anonim ***** válasza:
Persze karamboloztam, kicsengettem parszaz ezerert utána egy életre megtanultam kinek mikor van elsobbsege
2022. jan. 6. 17:37
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Rutin, nekem az sokat segített, hogy előtte pár évet már bringáztam ugyanabban a városi környezetben és jobban tudtam az autó kezelésére koncentrálni, mert rutinná vált az elsőbbségadás.
2022. jan. 6. 17:57
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Még tanulsz vezetni, vagy már megvan a jogsid?

Sokat kell gyakorolni, és belejössz.

2022. jan. 6. 18:07
 7/15 A kérdező kommentje:
Nem is látom át úgy a helyzetet,meg lassan fogom fel agyilag hogy mikor milyen szabály lenne.
2022. jan. 6. 19:23
 8/15 A kérdező kommentje:
Még tanúló vezető vagyok.
2022. jan. 6. 19:23
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
8: Az oktatód nem mondja folyamatosan, hogy mire figyelj? Szerintem ez alap, hogy magyaráz közben.
2022. jan. 6. 19:28
 10/15 krwkco ***** válasza:
100%

"Nem is látom át úgy a helyzetet,meg lassan fogom fel agyilag hogy mikor milyen szabály lenne."

Ha egyenesen mész, akkor az utas (oktató) irányába figyelj.

Az úttest szélén látod, ha elsőbbségadás táblád van. Ha nincs, továbbra is jobbra keresed a jeleket. Ha a jobbra levő utcában hátulról látsz egy macisajtot vagy hatszöget, akkor előnyöd van. Ha nem látsz, akkor az onnan kijövőnek van előnye. Nagyjából ennyi.

Persze mindezt nem mereven, közben járjon a tekinteted ide-oda.

Egyirányú utcából akkor lehet forgalom, ha behajtani tilos táblát látsz. (Kikúsznak a fehér vonal alatt. Erről lehet megjegyezni.)

Ha előnyt kell adnod egy egyirányú utcának, de nem behajtani tilos táblát látsz, akkor onnan alapból nem kell fogalomra számítani. De a kerékpárost azért ne üsd el.

Ez az egyenes haladás. Van még kanyarodás, gyalogos, villamos, mentő, stb. De azok eléggé egyértelműek.

2022. jan. 6. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!