Kresz elsőbbségadás nem megy miért?
Volt már olyan bárkinek is,hogy elméletben tudja az elsőbbségadást,viszont már a gyakorlatban nem nagyon?
Én most ezzel küzdök,mert elméletben tudom,de már gyakorlatban nem nagyon.
Lassan fogom fel,hogy mikor kinek lenne elsőbbsége.
Mit lehet ez ellen tenni,hogy gyakorlatban is menjen az elsőbbségadás?
Én is azt kérdezném, amit a 2-es: pontosan milyen szituációkban nem megy?
Ahol macisajt van, ott gondolom egyértelmű... Jobbkezes utcákban szintén... Hol van a probléma?
Kérdező! Még tanulsz vezetni, vagy már megvan a jogsid?
Sokat kell gyakorolni, és belejössz.
"Nem is látom át úgy a helyzetet,meg lassan fogom fel agyilag hogy mikor milyen szabály lenne."
Ha egyenesen mész, akkor az utas (oktató) irányába figyelj.
Az úttest szélén látod, ha elsőbbségadás táblád van. Ha nincs, továbbra is jobbra keresed a jeleket. Ha a jobbra levő utcában hátulról látsz egy macisajtot vagy hatszöget, akkor előnyöd van. Ha nem látsz, akkor az onnan kijövőnek van előnye. Nagyjából ennyi.
Persze mindezt nem mereven, közben járjon a tekinteted ide-oda.
Egyirányú utcából akkor lehet forgalom, ha behajtani tilos táblát látsz. (Kikúsznak a fehér vonal alatt. Erről lehet megjegyezni.)
Ha előnyt kell adnod egy egyirányú utcának, de nem behajtani tilos táblát látsz, akkor onnan alapból nem kell fogalomra számítani. De a kerékpárost azért ne üsd el.
Ez az egyenes haladás. Van még kanyarodás, gyalogos, villamos, mentő, stb. De azok eléggé egyértelműek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!