Nagyon megsertodnek majd az autoszerelok, hogy ha a beépitendo alkatreszeket en veszem meg es viszem oda? Csak mert fiatal korom miatt ugy tunik hogy mindenhol megprobalnak lehuzni. Es pontosan tudom hogy az alkatreszekre es rateszik a hasznukat.
Én rég elmúltam 20 éves, de nem értem ezt a lehúzás-témát.
Kérek egy árajánlatot a szerelőtől. Ha akarnék, kérhetnék tíztől is.
Mint ahogy te is két fényezőtől kértél árajánlatot és a másodikat választottad. Azt persze nem tudod, hogy minőségben mi a különbség a kettő között. Mert lehet, hogy sokszor az olcsó a drága. És ezt csak évek múlva veszed észre. De az is lehet, hogy ugyanolyan jók és spóroltál egy csomó pénzt.
Viheted az alkatrészt te is. Arra is mondani fog egy szerelési díjat. Számolj, melyik éri meg neked.
A lehúzás, átverés szavakat meg kissé másképp kéne érteni. A szerelő is munkát végez, amiből tisztességesen meg akar élni. Mint minden szakmában, itt lehetnek csalók, de a döntő többség dolgozni és keresni akar holnap, holnapután is, akkor pedig nem teheti tönkre a hírnevét.
Fiatal korodra nagy Jedi vagy.
Arra nem gondoltál hogy a szerelők beárazzák a munkájuk értékét (hogy ki mennyire reálisan az más kérdés) és ebbe bele van számolva az alkatrészen keresett pénz is? Nem egészen úgy működik hogy “Ha a hülye nem hozza alkatrészt akkor lesz egy ajcsi huszasom, muhhahahaha”.
Onnan hogy Józsi az udvaron, krokodil emelőn kicseréli a fékedet és megtekeredett fékcsővel rakja vissza a nyerget, egészen odáig hogy a szakszerviz fékcsere után fékpadi méréseket végez, elég nagy a szórás. Ahová te viszed az alkatrészt az inkább az elsőhöz közelít.
Tökmindegy hogy a szerelő/szerviz mit ír oda a költség megnevezéseként, az adott munkát ennyiért csinálja és azt ki kell fizetni. Ha átpasszolják a kedvezményeket a megrendelőnek akkor a munkadíj lesz sokkal drágább.
Sok egy napra 50k? Számold már vissza te balek! Az 6250ft-os órabér. Ma már vidéken is 10k egy értelmes műhely órabére. Ha csóró vagy, ne tarts autót!
Milyen az a prémium autó?
Év végi jutalékként kaptad valamelyik cégnél? Hol van ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!