Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon megsertodnek majd az...

Nagyon megsertodnek majd az autoszerelok, hogy ha a beépitendo alkatreszeket en veszem meg es viszem oda? Csak mert fiatal korom miatt ugy tunik hogy mindenhol megprobalnak lehuzni. Es pontosan tudom hogy az alkatreszekre es rateszik a hasznukat.

Figyelt kérdés
En meg nem akarom hogy hulyenek nezzenek azert mert 20 eves vagyok. Multkor fenyezonel 110 ezerert akartak fenyezni a hatso lokharitomat es hozza meg kiseloadas is volt hogy miert kerul ennyibe, ide szemelyesen mentem el termeszetesen nem fogadtam el mivel draga volt nagyon, ez utan egy 2 utcaval lejebbi fenyezonek e mailt irtam 50 ezerert lefenyezte es kijavitotta a hibakat tokeletesen. Ismerosom lengescsillapitokat csereltetett az autojan, utana cikkszam szerint kikerestem autodocon es erdekes modon duplaja annyiba kerult a szerelonel csak az alkatresz, es pont ezt akarom elkerulni en is, csak nem tudom hogy ezt igy fogjak e vallalni?
2022. jan. 3. 21:35
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Kicsit felre ment az info ugy latom nem arrol beszelek hogy olcson megveszem a szart hanem arrol hogy ugyan azt amit ők raknanak a kocsiba veszem meg sokkal olcsobban cikkszam szerint ugyan azt. Mint ahogy a kuplungot unixnal 140, nagykerben cikkszam szerint ugyan az 63
2022. jan. 3. 22:40
 12/30 A kérdező kommentje:
Ugy latszik csak nekem faj ha atverik az embert ismerosom autojara 500 ezres alkatresz koltseget irtak ossze, kivancsisagbol bevalogattam en is a kosarba cikkszam szerint ugya azokat es 230 ra jott ki. Na meg az oradijjal is vastagon fog a ceruza azert. Es az se ad ra garanciat hogy jol szereli be ha draga... Es nem nekem jobban faj az hogy hulyenek probal nezni valaki mint a penz, fenyezonel 15 perces kiseloadast tartott az arc hogy miert rossz az utangyartott miert rossz a bontott miert rossz minden csak az a jo ha 110 ezerert fenyez egy elemet.....
2022. jan. 3. 22:50
 13/30 A kérdező kommentje:
Nem? Csak kivancsi voltam hogy masok hogy kerulik el hogy lehuzzak oket.
2022. jan. 3. 23:15
 14/30 anonim ***** válasza:

Én rég elmúltam 20 éves, de nem értem ezt a lehúzás-témát.

Kérek egy árajánlatot a szerelőtől. Ha akarnék, kérhetnék tíztől is.

Mint ahogy te is két fényezőtől kértél árajánlatot és a másodikat választottad. Azt persze nem tudod, hogy minőségben mi a különbség a kettő között. Mert lehet, hogy sokszor az olcsó a drága. És ezt csak évek múlva veszed észre. De az is lehet, hogy ugyanolyan jók és spóroltál egy csomó pénzt.

Viheted az alkatrészt te is. Arra is mondani fog egy szerelési díjat. Számolj, melyik éri meg neked.

A lehúzás, átverés szavakat meg kissé másképp kéne érteni. A szerelő is munkát végez, amiből tisztességesen meg akar élni. Mint minden szakmában, itt lehetnek csalók, de a döntő többség dolgozni és keresni akar holnap, holnapután is, akkor pedig nem teheti tönkre a hírnevét.

2022. jan. 3. 23:31
 15/30 Beviz Elek ***** válasza:
63%

Fiatal korodra nagy Jedi vagy.

Arra nem gondoltál hogy a szerelők beárazzák a munkájuk értékét (hogy ki mennyire reálisan az más kérdés) és ebbe bele van számolva az alkatrészen keresett pénz is? Nem egészen úgy működik hogy “Ha a hülye nem hozza alkatrészt akkor lesz egy ajcsi huszasom, muhhahahaha”.

Onnan hogy Józsi az udvaron, krokodil emelőn kicseréli a fékedet és megtekeredett fékcsővel rakja vissza a nyerget, egészen odáig hogy a szakszerviz fékcsere után fékpadi méréseket végez, elég nagy a szórás. Ahová te viszed az alkatrészt az inkább az elsőhöz közelít.

Tökmindegy hogy a szerelő/szerviz mit ír oda a költség megnevezéseként, az adott munkát ennyiért csinálja és azt ki kell fizetni. Ha átpasszolják a kedvezményeket a megrendelőnek akkor a munkadíj lesz sokkal drágább.

2022. jan. 4. 06:49
 16/30 anonim ***** válasza:
30%
Nem ott lenne a baj hogy tesz rá valami hasznot hanem egy napi munkára 50 ezret tesz és ez bizony nagyon sok.
2022. jan. 4. 07:28
 17/30 anonim ***** válasza:
67%

Sok egy napra 50k? Számold már vissza te balek! Az 6250ft-os órabér. Ma már vidéken is 10k egy értelmes műhely órabére. Ha csóró vagy, ne tarts autót!

2022. jan. 4. 08:24
 18/30 anonim ***** válasza:
66%
Hatalmas vagy kérdező, kened vágod a témát. Az én szerelőm is mondta, mindent elfogad tőlem, csak aztán ha valami mégsem fog passzolni, mert szart rendeltem, akkor majd vakarhatom én a fejem. Tapasztalt szaki nem egy ilyet látott már. Viszek én is alkatrészeket, de nem mindent.
2022. jan. 4. 08:46
 19/30 anonim ***** válasza:
Hát, nekem erről még, nincs tapasztalatom. Prémium autóm van, nem tákolmányom, így, mindig a gyári, megfelelő, kiváló alkatrészt, s márkás, gyári, professzionális, szerelőt választom. S bár lehet drága, de a prémium autóhoz, prémium szalonszerelés, gondosság, odafigyelés kell. Remélem segítettem, s gondolatot ébresztettem.
2022. jan. 4. 09:13
 20/30 anonim ***** válasza:
26%

Milyen az a prémium autó?

Év végi jutalékként kaptad valamelyik cégnél? Hol van ilyen?

2022. jan. 4. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!