Üdv,kérdésem mennyire káros vagy megengedett ha az autómra 1 számmal.nagyobb felni kerül? 15 ös helyett.16 os téli gumi
Ha befér egyáltalán nem káros.
Legfeljebb csalni fog az óra és a fogyasztás is megváltozhat.
Akkor csak nem fér be.
DE ott az is lehet baj hogy nem jól számoltad ki a gumi méretet.
Mert lehet nagyobb a felni de akkor a per legyen kevesebb és átmérőben alig változik.
Magyarországon nincs beírva a forgalmiba a kerékméret, így értelmes keretek között változtathatod.
Nagyobb felni mellé alacsonyabb oldalfalú (peresebb) gumi kell és akkor nem változik a kerékátmérő.
Biztos kell az?
Nekem gyárilag 17 van a kocsin, de kértem az 18 colos csomagot is. Télre vettem egy 15 felnit, sokkal kényelmesebb vezetni.
Nézz utána mi az a váltóméret, és számold ki az alapján hogy amit fel akarsz rakni az jó lesz-e.
#5 Igazad van de az ilyeneknek hiába magyarázod, mert a nagy felni menő (szerintük).
Ahogy írták, nincs semmi probléma, ha a gumimérettel kompenzálod a nagyobb felniméretet.
Sőt még akkor sem "káros", ha nem fér el az autón és csak a garázsban áll. Ez esetben viszont nem tudod használni, így annak ablakon kidobott pénz a neve. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!