Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szélvédőn apró kis karcokat,le...

Szélvédőn apró kis karcokat,leginkább jegkaparotol,mivel lehet eltüntetni? Nem mélyek inkább sok kis pici apró.

Figyelt kérdés
2022. jan. 2. 15:13
 1/8 crudy ***** válasza:
66%
Lehet polírozni
2022. jan. 2. 15:14
 2/8 anonim ***** válasza:
Hát én nem políroznám, az tuti. Olyan ocsmány fénytörése lesz utána, hogy életveszély lesz autóba ülni (legalábbis télen, mikor mesterséges világításra vagy utalva).
2022. jan. 2. 15:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem is tele van apró karcokkal, elég nehéz kilátni sötétben amikor jönnek szemből. Szerintem ennél csak jobb lehet polírozás után. Min törne meg a fény polírozás után?!
2022. jan. 2. 16:19
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

#3 Azon, hogy lehetetlen kézzel egyenesen polírozni. A szélvédők gyártásánál fontos szempont, hogy tilos utólagosan hozzányúlni. Nem melegítgetik vissza, nem javítgatják, nem nyúlnak hozzá. Ahogy esik, úgy puffan. Ha jó, akkor jó. Ha nem jó, akkor beolvasztják az egészet és újrakezdik nulláról. Erről van amúgy jó videó a neten, érdemes megnézni. De legközelebb fényes nappal csak nézzetek ki az otthonotok ablakából és lassan mozgassátok a fejeteket ide-oda. Látni fogjátok, hogy van az ablaküvegeknek egy kis torzítása, pont azért, mert az ablaküvegeket még utólag is kezelik. Egy kis nyújtás itt, egy kis utómunka ott és hopp, rögtön nem tökéletes a fénytörése. Ennek egy autó szélvédőjén helye nincs.

Na és nyilván az világos, hogy akárhogy is próbálkozol, sosem fogod meglátni vagy megérezni az ablaküvegek egyenetlenségeit, iszonyatosan pici hibákról beszélünk, a fénytörésének hibája mégis könnyen észrevehető. Nincs ember a világon, akinek olyan tökéletesen stabil kezei, meg mozgáskoordinációja van, hogy mikrométer pontossággal polírozzon. Sosem lesz jó. Mindig lesznek benne egyenetlenségek, nem is kicsik.

2022. jan. 2. 16:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Cserével?
2022. jan. 2. 16:37
 6/8 anonim ***** válasza:
#4 Köszi. Cserélni nem akarom a szélvédőt, mert nem olcsó ebbe, polírozni meg nem szabad ezek szerint. Gyári szélvédő van benne, 16 éves autó, biztos jobban bírja a dolgokat, mintha raknék bele egy utángyártottat, azt folyton cserélgetni kéne. Akkor szerintem marad így.
2022. jan. 2. 16:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Folyton? 16 éves. 2 gumi árából megvan
2022. jan. 2. 16:44
 8/8 crudy ***** válasza:
Valóban vannak az üvegben hibák, de ezek inkább azért mert nem homogén. A polír mikronokat távolít el a felületről. Egyébként a lakkot is túl lehet polírozni és akkor hologrammos lesz, erre vannak hologram eltávolító paszták. Lehet polírozni, nem is lesz rossz az eredmény. Ha kis gödrök is lesznek benne azok is csak pár mikron mélyek lesznek, az nem eredményez látható lencsehatást. Hozzáteszem, nem én állnék neki otthon.
2022. jan. 2. 16:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!