Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mazda CX 30! Mennyire felel...

Mazda CX 30! Mennyire felel meg egy családnak?

Figyelt kérdés

Most hétvégén megyünk egy szalonba, ahol több félét fogunk megnézni.

A cx30 és a c5 között hezitálunk. Az elsőt készpénzért rögtön megtudnánk venni, míg a c5-höz hitelt kellene felvenni, ami amúgy nem gond.

A Férjem most a cx30-on pörög, szerinte nekünk bőven megteszi és a fenntartása is valamivel olcsóbb, mint a c5é.

Még egyikben sem ültem, csak ilyen elemezgetös videókat néztem és mindenhol azt mondják, hogy a x30 inkább két személyes autó, mivel hátul alig van hely és a gyerekülést is csak hátul középen lehet elhelyezni, mivel két oldalt nem fér el. Nekünk hamarosan születik a babánk, így muszáj dönteni. :/

Akiknek cx30 van, vagy volt, ti mennyire voltatok elégedettek? Tényleg annyira nincs hely hátul?

jan. 8. 15:32
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

"x30 inkább két személyes autó"

Elképesztő, hogy mennyire elszállt az emberek agya méret ügyileg. A Mazda 2-es tökéletesen elég egy 4 fős családnak, ahol van 2 gyerek. Nálunk ez a felállás, tökéletesen tudunk menni nyaralni több hétre is, extra cuccokkal is, amik nem is kellenének. A CX30 egy nagyobb Mazda 3-as, tökéletes azon 4 fős családoknak, akiknek valami okból kifolyólag több cuccuk van, többet utaznak nagyobb távokat. Ha csak átlagos család vagytok, akik évente egyszer mennek nyaralni valahova 2 hétre, akkor bőven elég nektek egy Mazda 2-es is. Most csak a méretről beszélek, ha a szívetek egy erősebb autót kíván, akkor természetesen lehet Mazda 3-as vagy CX30, de most csak méretről beszélve totál felesleges akkora autó 2 felnőttnek és 1 gyereknek. A CX5 meg aztán tényleg totál felesleges.

Nyugodtan vegyétek a CX30-at, tökéletesen elég egy 4 fős családnak.

jan. 8. 15:56
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
A Mazda egy sokkal jobb autó, annyi biztos. Egy 180cm magas ember elfér hátul akár hosszú távon is, szerintem nem lesz gond a gyerekkel se.
jan. 8. 17:51
 3/17 anonim ***** válasza:
Hányan vagytok?
jan. 8. 21:12
 4/17 A kérdező kommentje:
Ketten a férjemmel, két hónap múlva születik a babánk.
jan. 8. 22:25
 5/17 anonim ***** válasza:
Ha nem jártok gyakran nagyobb nyaralásokra, akkor elég lehet. De azzal számolj, hogy babával utazni sok cucc kell: babakocsi, járóka stb.
jan. 8. 22:30
 6/17 A kérdező kommentje:

Hát ez az ami kicsit aggaszt, de mint írtam, még egyikben sem ültem a kettő közül. YouTube-on van egy magyar nyelvű kielemzős videó (cx30) és ott a csávó rendesen fikázza, hogy nem többemberes autó...

Szeretünk utazni, télen sielünk és oda saját felszerelést szoktunk vinni.

Eddig, ha nem volt már hely hátul, akkor a hátsó ülésre pakoltunk, csak ugye baba mellett már másképp fog kinézni az egész.

Meglátjuk szombaton. Amúgy én nem ragaszkodom ahhoz, hogy hú de milyen bazi nagy autónk legyen. Jó motor+ kényelmes legyen. Ezek a fő szempontok.

jan. 8. 22:38
 7/17 anonim ***** válasza:

4-es, bőven elég akkor. 4 felnőtt embernek is elég a Mazda 2-es mérete is, a Mazda 3-as nagyobb, mint a kettes, a CX30 pedig nagyobb, mint a hármas. Tökéletesen elfértek majd benne.

"gyerekülést is csak hátul középen lehet elhelyezni, mivel két oldalt nem fér el."

Ezt egyébként hol hallottad? Esélytelennek tartom, mert minden ülésre, ahova egy felnőtt ember odafér, odafér egy gyerekülés is. Mazda 2-esünkben is elfér a gyerekülés a széleken, biztos elfér a CX30-ban is. De ha más nem is, menjetek el és nézzétek meg élőben. 2 felnőttnek és egy babának én még mindig a Mazda 2-est javaslom, mert olcsóbb és kevesebbet is fogyaszt (télen 5,6 körül eszik, nyáron 5,2, hosszútávon, mikor megyünk nyaralni 1000 km-re, sok autópálya és megpakolva az autó 4 emberrel, cuccokkal és tetőcsomagtartóval, akkor 4,9 a fogyasztás). De nyilván, ha jobban tetszik a CX30, mert erősebb és mégiscsak nagyobb, egy babakocsi kényelmesebben befér, így az még egy érthető választás. Bőven elég lesz nektek.

jan. 8. 22:40
 8/17 anonim ***** válasza:
6-os, mi Ausztriában élünk, nálunk is síelés van télen és nyáron biciklizés, illetve SUP (tetőcsomagtartóra fel őket és irány valamerre), és tökéletesen elég volt erre a Mazda 3-asunk és most a Mazda 2. A CX30 egy nagyobb Mazda 3, biztos vagyok benne, hogy elég lesz nektek. Azt a videóst pedig felejtsd el, én annó a CX30-ról néztem német, angol és magyar nyelvű videókat is és mindenki dicsérte és a Mazda 3-asok eladása nagyot is zuhant, mert a CX30-at vették inkább helyette. Biztos vagyok benne, hogy kiszolgálna titeket szépen. De a legjobb, ha megnézed élőben, szerintem tetszeni fog.
jan. 8. 22:44
 9/17 anonim ***** válasza:

Utánanéztem a biztonság kedvéért, hogy jól emlékszem-e, s megnéztem pár videót én is most róla. Valóban a Mazda 3 és a CX5 közé sorolják a CX30-at, de igazából annyiból tér el a Mazda 3-tól, hogy egy picit rövidebb. Ez látszott is, mikor beültek hátra, hogy kevesebb a hely a lábaknak, mint a Mazda 3-ban. Igazából ennyi infó alapján én azt mondom, hogy fogalmam sincs, hogy miért venném a CX30-at a Mazda 3 helyett. Ezt említsd meg párodnak, hogy a Mazda 3 mindenképpen jobb vétel, mert egy picit hosszabb, azon kívül ugyanaz és még olcsóbb is. Most megnéztem a felszereltségeket is, a Mazda 3 Center-Line, ami a második felszereltség van egy árban az alap CX30-cal, a harmadik kategória, a Homura egy picikét több csak, de még mindig olcsóbb, mint a CX30 második szintű felszereltsége.

Semmi értelme CX30-at venni Mazda 3-as helyett.

jan. 8. 23:50
 10/17 anonim ***** válasza:
51%

Nézzük:

Vannak emberek, akik szerint régen is trabanttal járták körbe a világot, így minek nagy autó. Ilyen a kolléga is, aki a mazda2 városi cirkálót ajánlgatja egy családnak. Ilyen volt apám is, gyerekként utáltam ezt.

Meg vannak, akik szeretik vinni a fél házat a nyaralásra és kènyelmesen beférni. Ez a feleségem ;-) szóval nagy kérdés te hova sorolod magad és attól függ a válasz.

Azért a cx30 nem az a tipikus családi autó.

jan. 9. 06:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!