Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autós matricát, hogyan tudom...

Autós matricát, hogyan tudom feltenni buborék és gyűrődés mentesen??

Figyelt kérdés
A matrica amit feltettem kicsit gyűrőtt lett. A matrica védőfóliája is gyűrött volt és néhol elváltak egymástól. Meg kicsit ilyen pókhálószerű volt a szerkezete.. Így a keskenyebb sávok is felpúlosodtak. Van valami praktika amivel viszonylag hiba mentesen fel lehetne vinni a felületre (Pl hátsó ablak)?

2022. jan. 1. 19:00
 1/5 anonim ***** válasza:
57%
Spricceld le vízzel a felületet, ahová rá szeretnéd tenni, és a matrica ragacsos felületét is. Igazgasd el, majd - középről kifelé - óvatosan nyomogasd ki a vizet. Kefével például. Vagy az ablakmosónak a gumis végével.
2022. jan. 1. 19:23
 2/5 krwkco ***** válasza:

Csak egy kis darabon kell leválasztani a védőfóliát. Egy rövid oldal mentén. A szabaddá vált ragasztós felületet fel kell rakni a karosszériára és lesimítani.

Utána meg kell fogni a fedőfóliát és a karosszériához közel tartva fokozatosan húzni a már felragasztott résszel ellentétes irányba. Ahogy a ragasztós felölet fokozatosan szabaddá válik, azonnal rá kell simítani a fényezésre vagy üvegre.

Talán így szavakkal leírva, kép nélkül is érthető volt.

BUÉK.

2022. jan. 1. 19:25
 3/5 A kérdező kommentje:

Első: hasonlót már hallottam csak én szappanos vízzel. Nem tudom az jó e..

Második: szerintem teljesen értem, hogy mire gondolsz.

Majd letesztelem őket. Köszönöm a válaszokat!! B.U.É.K

2022. jan. 1. 21:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem kell szappanozni sem más segédanyagot használni.

Egyszerűen megnedvesíted a felületet, aztán lehúzod a hordozóról a matricát, és ráteríted. Eligazítod, majd középről indulva, kitolod alóla a vizet egy spatulával, vagy akár egy rongycsomóval.

Egész ajtónyi matricákat raktunk fel így anno.

2022. jan. 1. 21:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Szappanos vízzel könnyebb, de sima víz is jó alá. Azzal szépen fel tudod rakni, pozicionálni, kisimítani
2022. jan. 1. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!