Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történt a 2000-es gyártmány...

Mi történt a 2000-es gyártmányú, 1.3-as Suzuki Swift-emmel, és miért nem tudom megjavítani? 14liter/100km átlagosan...

Figyelt kérdés
Nem tudom mikor keletkezett és hogy milyen hirtelenséggel, édesanyám használta eddig, és mondjuk azt hogy jobban ért az excelhez mint az autókhoz, úgyhogy ő szó nélkül elvolt a 2hetente full tankos fogyasztással. 14 litert fogyaszt az autó kb átlagosan, van hogy csak 13at, de volt az már egyszer 16 is. Cseréltem eddig: injektort, lambdaszondát, kartergáz-szelepet. Átnézettem és tisztíttattam eddig: EGR szelepet, benzinszivattyút, katalizátort is átnézte valaki elvileg, bár nem voltam ott. Komolyan nem tudok mire gondolni innentől kezdve. Bárkinek van ötlete segítsen légyszíves

2021. dec. 29. 02:10
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem leírni, hogy gázadásra hűvösebb motorral nagyon torpan, néha szaggat, és csak akkor megy rendesen az autó hogyha több mint 10 percet melegítettem előtte, télen a 0 fokban, vagy akár nyáron a 40 fokban, teljesen mindegy neki. Meleg motorral pedig még mindig nehezebben, visszafogottabban gyorsul mint ismerősöm 2001-es 1.0-ás motorú, szintén suzuki swiftje. Ezen felül, 2000 fölötti fordulatszám elérése után ha lenyomom a kuplungot több mint 1 másodpercre, akkor 0 alá megy a fordulat és leáll az autó. Tudom, lehet felesleges vele foglalkoznom, de úgy döntöttem hogy most már csak azért is megjavítom (motorcsere nélkül), bármi baja legyen.
2021. dec. 29. 02:22
 2/18 anonim ***** válasza:
81%
A random alakrész cserelgetes nem javítás. Csak szólok.
2021. dec. 29. 04:06
 3/18 A kérdező kommentje:

Szerelőktől kértem tanácsot, ezeket ajánlották és/vagy ennyire tudtam utána nézni. Nem értek hozzá, sajnálom. Nem volt random, próbáltam azokat cserélni, amik rosszabb állapotban voltak annál hogy csak tisztítsam, és abban a pillanatban úgy állapítottuk meg többen, hogy megoldaná a problémát.

De ezek szerint senki nem ért hozzá ebben a vonzáskörzetben... Minden általam ismert szerelőhöz elvittem, és vagy nem foglalkoznak velem, vagy nem oldják meg a problémát a végén, gondolom mert ők sem tudják, többszörös átnézés és veterán szerelő létükre, hogy mi lehet a baj.

2021. dec. 29. 05:00
 4/18 anonim ***** válasza:
67%

Méress sürítést a hengerekben először, aztán lehet lambda szonda, átugrott vezérlés.

Azért egy 1.3-as swift ment mint a golyó, nekem az 1.2-es clio 300 ezer km-rel elég rendesen húz nagy emelkedőn felfele is.

Bár volt, hogy gyengébb volt, akkor a kartergáz szellőzés volt eldugulva. Csak hordta szét az olajat, az zavart, megcsináltam, és erősebb is lett, meglepő volt.

2021. dec. 29. 05:08
 5/18 anonim ***** válasza:
92%
A gyujtás környékén is nézz szét, gyujtáskábelek, gyujtáselosztó, rotor és gyertyák.
2021. dec. 29. 05:51
 6/18 anonim ***** válasza:
47%
Rákell kötni a kiolvasóra és az majd mond valamit.
2021. dec. 29. 06:43
 7/18 qkker1 ***** válasza:
Az egyik henger nem dolgozik.
2021. dec. 29. 07:23
 8/18 anonim ***** válasza:
64%
6 ki az a Rákell?
2021. dec. 29. 07:56
 9/18 anonim ***** válasza:

14 liter az kemény. A másfél tonnás v8-am nem eszik annyit, ha városon kívül használom.

Egyébként hol használjátok? Mekkora szakaszokat mentek vele egyszerre?

2021. dec. 29. 07:57
 10/18 anonim ***** válasza:
0%

Azért mert normális autót kéne végre venned... lassan ideje lenne ezeknek a papírkocsiknak és társaiknak végre kifutni. Nem hiányoznak a 20+ éves tákolmányok az utakra.

És nem, nincs nekem se új autóm, de még csak fiatal se.

2021. dec. 29. 08:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!