Hülye vagyok, hogy személyi kölcsönre vettem autót?
Most erre hogy válaszoljunk amikor semmit se tudunk.
D ha neked jó akkor ne foglalkozz mással.
2021. dec. 27. 19:29
Ha tudod fizetni, akkor jó az. Az ilyen hobbi vagy álomautó mindig sokba kerül, mert kinézetre, gyorsaságra veszi az ember, mást nem nagyon vesz figyelembe. Amúgy sincs senkinek köze hozzá hogy miből vetted az autót.
2021. dec. 27. 19:32
3/18 anonim válasza:
Azok szoktak ilyenen kiakadni, akik már a huszadik adósságrendező hitelt veszik fel, amit majd egy huszonegyedik adósságrendező hitelből fognak kifizetni. Nem kell foglalkozni velük, a lényeg, hogy te tisztában legyél vele, hogy tudod e rendesen fizetni, meg hogy megérte e neked.
2021. dec. 27. 19:37
4/18 A kérdező kommentje:
Megérte. Vontásra használom, meg munkaeszköz is a kertészethez.
Ha munkaeszköz, akkor az valószínűleg rendben van, hiszen az akkor befektetés. Ökölszabályként amivel pénzt csinálsz, arra érdemes hitelt felvenni, luxus dolgokra viszont nem.
(Persze ez egy általános szabály, a valóság az adott hitelkonstrukciótól is nagyban függ.)
2021. dec. 27. 19:46
Munkaeszköz vagy munkábajárásra nem gáz a hitel.
Nekem is olyan munkán van ahova hajnal 4-re kell menni ha délelőttös vagyok. Ha meg délutános akkor 23-kor végzek. Autó nélkül nem is tudnám megoldani. Én is 2 millióért vettem autót, 3 év alatt ki lett törlesztve.
Ha stabil munkahelyed van nem gáz.
Azért mondják, hogy nem szabad hitelre, mert nem egy olyan hülye van aki 150-200 ezres fizuval akar venni 3 milliós BMW-t aztán meg majd jön az anyagi csőd mikor javítani kell közben pedig a munkahelye is megszűnik.
2021. dec. 27. 19:56
7/18 A kérdező kommentje:
Egy Audi A6 C4 2.5 tdi az alany amúgy. 1 millió forint volt, de a vége felé már végtörlesztettem. Kellett a ház felújításhoz is egy igavonó amúgy, a felújítás lenullázott, az autó meg kellett. Amúgy egy nagyon szuper kocsi, a 4 kerékhajtás egy álom amikor a felázott földúton kell menni.
Kell akkor nincs más választás. Munkaeszközként vetted.
2021. dec. 27. 20:11
1 millió volt és erre hitelt vettél fel? Egy 4 kerekes audi a6-ra? Hát, így már szerintem se a legjobb ötlet. Ha erre most nem volt pénzed, mi lesz, amikor valami drágább alkatrész bedöglik és mondjuk egyszerre kell cserélni amúgy is néhány dolgot és hirtelen ki kell fizetned 500 ezret, vagy akár 7-800 ezret?
2021. dec. 27. 20:13
10/18 A kérdező kommentje:
2 év alatt szerencsére sok minden nem jött rajta ki, kopóalkatrészek inkább, mint pl a vezérlés cseréje 200 ezerért, amiket persze belekalkuláltam anno. 500 ezer volt megtakarítva, plusz 500 a személyi kölcsön.
Kapcsolódó kérdések: