Mekkora robogót ajánlanátok?
Ősszel megszereztem az A kategóriás jogosítványt és most úgy döntöttem, hogy szeretnék vásárolni egy motort. Az egész fiatalkoromat egy Yamaha Jogon töltöttem, úgyhogy a megszokás miatt robogót szeretnék venni, nem váltós motort.
Alapvetően városon belül is használnám (10 kilométeres körzetben), de ha havonta egyszer-kétszer meglátogatnám vele a szüleimet (30 km-es távolság) vagy ha néha felugranék Budapestre (80 km-es távolság), akkor azt szeretném, hogy lakott területen kívül, főúton is tudjak vele érvényesülni.
Hány köbcentis robogót ajánlanátok számomra? Akár konkrét modellt is írhattok.
Köszönöm szépen a nagyon korrekt választ.
A burgmanokkal nagyon régóta szemezek már. Szerinted a 650-es az én céljaimnak túl nagy, túl nehéz, túl hosszú tengelytávú? Egy 400 köbcentis jármű célszerűbb?
Időnként a barátnőm is velem tartana az utakon. A burgman 400 plusz egy fővel is optimális lakott területen kívül?
Én egy darabig 250-es Forza-val (NSS) jártam Budapestre. Alapvetően elég volt, de egyszer-egyszer éreztem a teljesítmény hiányát. 400-as Burgman jó választás lehet, de csak az ABS-es verziót ajánlom
Ha kereted engedi, 300-as Forza is jó lehet, vagy ha sportosabbat szeretnél, Xmax
Szerintem havi egyszer miatt felesleges a 650-es burgmant venned. Nem ad annyi pluszt azon ritka alkalmakkor, amikor hasznos, mint amennyi hátrány a maradék 95%-ban. 200 kiló helyett 250... Az már kezd a "rohadt sok" kategória lenni. A 900-as túramotorom könnyebb annál.
Szerintem a 400-as bőven elég a céljaidnak. Ha meg mégse, még mindig tudsz váltani 1-2 év után egy újabbra, erősebbre. A most a 400-ast veszed, jobbat tudsz ugyanannyiért venni, ha meg a jövőben lecseréled, bele tudod forgatni az eladásból kapott pénzt. Gondolom ugyanannyiért vennéd a 650-est, mint a 400-ast.
Igen, utassal is elég. Egyedül a gyorsuláson meg fékezésen fogod érezni a többlet súlyt, utazótempó közben kevésbé.
Úristen! Bárcsak ezen az oldalon minden kategóriában ilyen konstruktív szellemiségű válaszolók lennének!
Köszönöm a tanácsokat, fiúk! Megfogadom és megfontolom őket! Boldog karácsonyt!
Neked is :)
Itt most csak 2 külön ember válaszolt egyelőre. Valóban ritka az értelmes válasz ezen az oldalon, szerintem kb 10 ilyen ember van összesen, de én személy szerint igyekszem mindig gondolatkodást és empátiát fektetni a válaszaimba :)
Én egy ilyet vagy ezt venném meg.
Kevés km van benne , a 300 az elég erős már egy robogónak.
Szerintem még az ára is elfogadható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!