103 millióért BMW?
Ez valami Spéci Béci lehet security bódéval.
Egyébként az eggyel olcsóbb is nevetséges 59 millióért. Ráadásul az nem spéci bódés. 59 millió BMW-ért? Komolyan erre vágyik egy tehetős üzletember? A Bentley már smafu?
Hűűű, nagyon elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől!
Hogy jön ide, hogy melyik gyárban milyen prémiumot fizetnek?!?
Aki az alapvető közgazdaságtannal tisztában van, az nem várja el, hogy valamit x összegen tudsz előállítani, azt akkor x-ért add el!
Nyilván van gyártó aki x+1-ért adja el, a BMW, Audi, Mercedes stb.. prémium gyártók lehet x+5-ért adják el, ilyen a kapitalizmus!
Amennyiért még eladható annyiért árulják, de ez már már erősen makró és mikroökonómiai kérdéskör!
Az a baj, hogy szerinted a 4 milliós új korában 15 millás BMW-d mindent tud, így felesleges a vitát folytatni, valószínűleg nem tud mindent...
A sebesség is egy szám, millió dologból áll össze az autó!
Egyébként érdekelne, hogy szerinted a Bentley miért akkora durranás, a BMW-hez képest, vagy miért pont ezt emelted ki?
Azt megértem ha számodra nagyobb márka, de ez megint egy olyan vita mint ha óránál megkérdeznéd a Rolex az Omega vagy a Breitling a jobb prémium szegmensben.
Te azt mondod, hogy nívósabb, de ez megint csak marketing!
Minőségre valóban nívósabb? Vagy el lett hitetve, hogy tényleg nívósabb?
Nekem pl pont a Bentley egy olyan kamu szagú márka, mint a Maseratti...
Nyilván én csóró proli vagyok, és sosem lesz egyik sem.
De ha igazán gazdag lennék valószínűleg mindkettőt elkerülném.
Mondjuk én ilyen szinten ortodox vagyok előbb vennék valami brutál sleeper Audi, BMW, Mercedes kombóból valamit ami belesimul a forgalomba, mint valami faxméregetős Ferrari, Lamborghini vagy egyéb látvány kocsit!
A bentley pl pont az vw csoporté. Tehát egy nagyon jó példa arra, hogy össze kalapálják olcsón és eladják drágán. Ez preztizs. Aki ilyet akar annak nem a minőség meg a teljesítmény meg a szellemiség kell, csak flexelni akar vele.
Nem vétlen, hogy vannak ferrárik meg bugattik. Ezek árának a töredékéből kapsz egy nagyon jo porschet. Csak hát az nem akkora szám.
A #14-es arra utal, hogy nagyjából ár/érték arányban talán a legjobb sportkocsikat a Porsche gyártja!
Viszont ez nagyjából a gazdagabb proliknak is elérhető, így hiába a profi technika kell, VW házon belül a Bentley, Lamborghini, meg Bugatti meg egyéb faxságok, hogy azért lehessen mutatni, hogy azért én, tényleg gazdag vagyok, nem csak amolyan jómódú!
Nettó faxméregetés!
Amúgy én is sportkocsiban max a Porsche-ban gonolkodnék...
Nem szoktam fikázni márkákat de ennyi pénzért nem vennék új bmw-t. Páncélozottért meg úgyis lesz olyan ember aki kifizet ennyi pénzt.
Inkább egy Rolls vagy egy Ferrari/Porsche? Attól függ hány éves lennék mikor venném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!