Németországban élek és váltani szerettem volna biztosítást amit meg is tettem, az új biztosítótól jött levelem, hogy januártól él. Viszont a volt biztosítómtól olyan levél hogy amiben az áll hogy sajnálják hogy le mondtam náluk a biztosítást és a szerződés lejárta 2022 október 1.
Most akkor jövő év októberig fizetnem kell a két biztosítást?
Ez biztositasi csalasnak minosul, ugyhogy jarj utana, hogy mi tortent es intezkedj...
2021. dec. 16. 09:58
2/9 anonim válasza:
De lehet hogy későn mondtad le és azért majd akkor fog lejárni.
2021. dec. 16. 10:19
3/9 anonim válasza:
Ilyenkor örülök, hogy maradtam Magyarországon, mert itt a biztosítóknak van elérhetősége és meg tudom tőlük kérdezni, hogy mi is van és nem kell kiírnom ide a GyK-ra a kérdést ahova minden német biztosító társaság ügyfélszolgálatosának fel kell napi többször is járnia és megkeresni az ilyen kérdéseket és válaszolni rá. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne ha ők is üzemeltetnének ügyfélszolgálatot.
2021. dec. 16. 11:40
4/9 krwkco válasza:
Ez sem a biztosító sem a biztosított részéről nem biztosítási csalás. Biztosítási csalás az, ha a biztosított -megtévesztéssel- olyan biztosítási kártérítést vesz fel, ami nem járna neki.
Itt nem történt semmi ilyesmi.
2021. dec. 16. 12:14
5/9 krwkco válasza:
"Most akkor jövő év októberig fizetnem kell a két biztosítást?"
Elég kicsi az esély, hogy erre itt adekvát választ kapsz.
Írjál mindkét biztosító ügyfélszolgálatára egy e-mailt, amiben mellékeled a másik biztosító levelét. A biztosítók ismerik a német szabályokat és nem fognak félrevezetni.
Sőt, ha az eddigi befizetésed felesleges volt, akkor visszatérítik.
2021. dec. 16. 12:17
6/9 A kérdező kommentje:
Természetesen utána fogok járni csak elég nehéz őket elerni telefonon. Azért gondoltam ki írom. Azért köszönöm mindenkinek.
2021. dec. 16. 18:06
7/9 anonim válasza:
Itthon technikailag nem is lehet 2 biztosítás. Ha van élő biztosítás az autón, akkor a későbbi biztosítási ajánlat automatikusan elutasításra kerül.
Szerintem Németországban is így lehet.
2021. dec. 17. 08:26
8/9 A kérdező kommentje:
El intéztem. A lényeg, hogy kell fizetnem jövő év októberig a régit és az új addig szüneteltetve van. Októbertől pedig automatikusan az új lép érvénybe.
2021. dec. 19. 12:23
9/9 krwkco válasza:
Ugye, csak fel kellett venni a kapcsolatot valamelyik biztosítóval, ahogy a lepontozott 5-ös válaszban írtam. Nem mintha érdekelne a lepontozás. :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!