Tévhit, hogy az új autókban az elektronika gyakran elromlik és nehéz javítani?
Sokan mondják, hogy 10 évnél fiatalabb autót nem akarnak már venni, amíg lehet, használják a régieket, mert már minden tele van elektronikával, ami gyakran el is romlik és a hibát nehéz megtalálni, sokba kerül javítani.
Ez valóban így van? Minden autónál vagy csak bizonyos márkáknál? Van olyan autó, ami bár új, de mégis megbízható és viszonylag olcsón javíttatható ilyen téren?
Köszönöm!
nem tudom ki kaparta a falat, hogy legyen az autóban keréknyomás ellenőrző.
Kollegina többször kérte, mérjem meg (állítsam be) a nyomást, mert 2 hetente nyekereg a rendszer.
Mindig rendben volt...
Téli gumi cserénél meg kell neki mondani: ez most más gumi...
#11! Nekem a TPMS-sel soha semmi gondom nem volt. A 2005-ös autómban ráadásul öntanuló is volt még a rendszer. Kerékcserénél pár km alatt felismerte másik kerékszettet teljesen automatikusan az autó. A szenzorokban az elemek élettartama a gyártó szerint 6-8 év/100-150ekm. Tudomásom van róla, hogy a mai napig az eredeti 8 db gyári szenzor üzemel az autóban 16 év és 357.000 km óta.
A mostani 2018-as autómnál valóban egy 2-3eFt-os Aliexpresses kütyüvel kell négy gombnyomást eszközölni szezonális kerékcserék után. Szerintem kibírható. Még itt sincs gond a gyári szenzorokkal, de márkatársak szerint 4-6 éves korukban sajnos valóban vége.
Mindemellett teljesen pontosan mér mind a régi, mind a mostani autóm szenzorai. Fals jelzést soha nem adtak.
Attól függ nekem japán autóim vannak főleg ott ilyen nincs.
Van egy VW caddym 2008 az ha cipelni kell meg a kutyának , ma 12 métert arrebb álltam vele (2 hónapot állt) az alatt jelezte hogy felforrt a hűtővíz , rossz az ABS és nem ment az ablaktörlő ;)
Úgy néz ki a németeknél ez így megy. :)
A tpms sokat nem ér, feleségem akkor is megy ha jelez lazán ment a felnin :)
Amíg nincs olyan hogy orrba veri a sofőrt addig semmi értelme
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!