Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az aszimetrikus autógumit...

Az aszimetrikus autógumit párban árulják?

Figyelt kérdés
Tehát ha aszimetrikus futófelületű gumit vásárolok, akkor abból van bal és jobboldali kialakítású a kocsi jobb és bal oldalára szerelendően?
2021. dec. 13. 10:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Asszimetrikus gumiban nincsen jobbos és balos, tehát nem beszélhetünk párról. Az más kérdés hogy egy tengelyen lévő gumiknak a mintázatának viszont egyformának kell lennie.
2021. dec. 13. 11:05
 2/11 A kérdező kommentje:
Arra gondolok, hogyha csak egyféle változatban gyártják, akkor felszerelve a kocsi bal és jobb oldala nem lesz szimmetrikus a futófelületeket tekintve. Tehát a kocsi egyik oldalán hátrafelé mutató lesz a mintázat, a másikon pedig előrefelé.
2021. dec. 13. 11:21
 3/11 anonim ***** válasza:
32%
Jól gondolod, így van ahogyan leírod de az így van jól!
2021. dec. 13. 11:28
 4/11 anonim ***** válasza:
12%

Így van, én csak szimmetrikusat vaszek.

Egyszer volt olyan és nagyon félre húzott az autó vele.

2021. dec. 13. 11:29
 5/11 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne forgatni a gumit a felnin?

Nekem ezért látszik csak az egyik oldalon a DOT szám, mert a másik oldalon a belső felén van.

2021. dec. 13. 14:40
 6/11 anonim ***** válasza:
A forgásirányt (mintázatot) meg nem rakják fel fordítva...
2021. dec. 13. 14:46
 7/11 anonim ***** válasza:
#1-es és egyben 3-as vagyok: Tisztelt ma 14:40-es! NEM szabad forgatni az asszimetrikus gumit a felnin! Van rajtuk egy: outside felirat és annak bizony kifelé kell néznie!
2021. dec. 13. 15:05
 8/11 anonim ***** válasza:

Na ma is tanultam valamit. Azt hittem asszimetrikus alatt a forgásirányost értitek, de ezek szerint nem.

[link]

Bocs a lepontozásért.

2021. dec. 13. 15:13
 9/11 krwkco ***** válasza:
Csak akkor kell kétfajta, ha a gyártó a külső/belső megkötés mellett a forgásirány kötöttségét is bejelöli. Éppen emiatt a kényelmetlenség miatt ritka az ilyen gumi.
2021. dec. 13. 15:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Most megköszönjem?? :D Egyébként nem gond számomra hogy lepontoztál, én tudtam és leírtam a jó választ a kérdezőnek összesen háromszor. Ha segítettem jó, ha továbbra is kételkedtek akkor sajnálom.
2021. dec. 13. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!