Az aszimetrikus autógumit párban árulják?
Figyelt kérdés
Tehát ha aszimetrikus futófelületű gumit vásárolok, akkor abból van bal és jobboldali kialakítású a kocsi jobb és bal oldalára szerelendően?2021. dec. 13. 10:42
1/11 anonim válasza:
Asszimetrikus gumiban nincsen jobbos és balos, tehát nem beszélhetünk párról. Az más kérdés hogy egy tengelyen lévő gumiknak a mintázatának viszont egyformának kell lennie.
2/11 A kérdező kommentje:
Arra gondolok, hogyha csak egyféle változatban gyártják, akkor felszerelve a kocsi bal és jobb oldala nem lesz szimmetrikus a futófelületeket tekintve. Tehát a kocsi egyik oldalán hátrafelé mutató lesz a mintázat, a másikon pedig előrefelé.
2021. dec. 13. 11:21
3/11 anonim válasza:
Jól gondolod, így van ahogyan leírod de az így van jól!
4/11 anonim válasza:
Így van, én csak szimmetrikusat vaszek.
Egyszer volt olyan és nagyon félre húzott az autó vele.
5/11 anonim válasza:
Miért ne lehetne forgatni a gumit a felnin?
Nekem ezért látszik csak az egyik oldalon a DOT szám, mert a másik oldalon a belső felén van.
6/11 anonim válasza:
A forgásirányt (mintázatot) meg nem rakják fel fordítva...
7/11 anonim válasza:
#1-es és egyben 3-as vagyok: Tisztelt ma 14:40-es! NEM szabad forgatni az asszimetrikus gumit a felnin! Van rajtuk egy: outside felirat és annak bizony kifelé kell néznie!
8/11 anonim válasza:
Na ma is tanultam valamit. Azt hittem asszimetrikus alatt a forgásirányost értitek, de ezek szerint nem.
Bocs a lepontozásért.
9/11 krwkco válasza:
Csak akkor kell kétfajta, ha a gyártó a külső/belső megkötés mellett a forgásirány kötöttségét is bejelöli. Éppen emiatt a kényelmetlenség miatt ritka az ilyen gumi.
10/11 anonim válasza:
Most megköszönjem?? :D Egyébként nem gond számomra hogy lepontoztál, én tudtam és leírtam a jó választ a kérdezőnek összesen háromszor. Ha segítettem jó, ha továbbra is kételkedtek akkor sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!