Egy szervizben mennyi lenne egy reális kormánymű csere árazása?
Van egy bontott kormányművem, kíváncsi vagyok mennyi lenne a rális ára annak cseréjére.
Egyik szerviztől 90ezer ft-os ajánlatott kaptam, egy 22éves autóhoz szerintem ez nagyon magas összeg.
#18 Az állapotát nem ismerem, de az autót magát igen. Nem könnyű szétbontani a futóművét. Nem elég, hogy duplalengőkaros, ami önmagában kicsivel időigényesebb, mint egy általános McPherson, de ráadásul alumínium. A gólyaláb 10 centis csavarja megy keresztül például az alsó karon. Akármilyen gyönyörű patika állapotú is az autó, az bizony be lesz rohadva. A többi csavarnál is fenn áll ennek a lehetősége.
Ezt senki nem csinálja meg neked 45 ezerért. Jobb, ha tőlem tudod. Autószerelő vagyok, nem egyszer kellett már alvázkeretet levennem bizonyos okokból, konkrétan 156-os Alfán is csináltam már futóművet, ami az alvázkeret levételhez kell, szóval nem a levegőbe beszélek. De ahogy te is mondtad, "felőlem azt gondolsz, amit akarsz". Csak aztán ne érjen túl nagy meglepetés.
Az ajánlatom továbbra is áll: ha valaki ezt megcsinálja neked 45-ért és számlával tudod igazolni, kifizetem.
Én se csinálnám kevesebbért. El sem hiszed, hogy mennyire be lehet cumizni egy ekkora bontással járó műveletet.
Amelyik műhely fele ennyiért megcsinálja, ott szerintem megnézte a munkafelvevő a gyári normaidőt, beszorozta az óradíjukkal és így jött ki az összeg. Csak amikor beszakad majd az egyik bölcső csavar például, akkor náluk sem ennyi lesz a végösszeg.
Ne érts félre, legyen szerencséd. Hátha minden úgy fog szétjönni, mint ha tegnap zsírozták volna be, de sajnos nem így szokott lenni egy huszonéves autónál, ezért nem gondolom túlzónak a 90 ezres ajánlatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!