Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy szervizben mennyi lenne...

Egy szervizben mennyi lenne egy reális kormánymű csere árazása?

Figyelt kérdés

Van egy bontott kormányművem, kíváncsi vagyok mennyi lenne a rális ára annak cseréjére.

Egyik szerviztől 90ezer ft-os ajánlatott kaptam, egy 22éves autóhoz szerintem ez nagyon magas összeg.

2021. dec. 10. 16:48
1 2 3
 1/24 Beviz Elek ***** válasza:
58%

Akkor csináld meg te!

Amelyiket könnyebb kicserélni azt olcsóbb, amelyiket nehezebb azt drágább. Ez nem az autó korától függ.

2021. dec. 10. 16:55
 2/24 A kérdező kommentje:
Sima szervókormányról van szó, nem elektromos stb. Azért 90ezer ft egy ilyen műveletért nem olcsó.
2021. dec. 10. 17:00
 3/24 anonim ***** válasza:
78%
Mert szerinted a kormányművet olyan egyszerű kicserélni? Oké, autófüggő. Egy F Astrában pofon egyszerű, mivel a tűzfalra van felfogatva. De az autók 99%-ánál az alvázkerethez van rögzítve és a csavarjai nagyon sok esetben nem hozzáférhetőek, de ha netán mégis, akkor is jó esély van rá, hogy egyszerűen nem lehet kiforgatni a helyéről. Ebben az esetben (amire ismétlem, hogy nagy az esély) le kell venni az alvázkeretet, vagy legalábbis lejjebb billenteni. Azt kibontani nem két perc. A motor és a hűtő tartóit ki kell oldani és mindkettőt külön felkötni. A futóművet is ki kell oldani belőle. A kormányműből is ki kell kötni a csöveket és a kormányoszlopot, de már az előbb mondtam, hogy a kormányművet el szokták dugni nehezen hozzáférhető helyre, szóval ezek sem egyszerű dolgok. Utána jöhet le az alvázkeret a kormányművel együtt. Kormánymű csere és utána minden vissza. Ez simán felemészt 4-5 órát egy átlagos szerelőnél egy átlagos autóhoz. Szóval munkadíj 5-tel szorozva plusz kormánymű ára... a 90 ezer nagyon is reális. A munkadíjat nem érdekli az autó életkora, sőt, sokszor csak ront a helyzeten, mert régi autónál nagyobb az esély a berohadt csavarokra, ami megnehezíti és lelassítja a dolgokat.
2021. dec. 10. 17:03
 4/24 Beviz Elek ***** válasza:
65%
Nem azon van a hangsúly hogy elektromos vagy hidraulikus hanem hogy mennyire kell megbontani a kocsi elejét, hány órát fognak dolgozni vele.
2021. dec. 10. 17:05
 5/24 anonim ***** válasza:
65%
#3 Ja meg elfelejtettem még a kormányműből az olaj leengedését, utána visszatöltését, légtelenítését és a próbakört.
2021. dec. 10. 17:06
 6/24 A kérdező kommentje:
De írtam, hogy megvan a kormánymű, csak be kell rakni. A matekod alapján nem igazán jön ki a csak 90ezer ft-os munkadíj. Ha azt nézzük akkor a szerviznek több mint 20ezer ft-os óradíjban kéne dolgoznia.
2021. dec. 10. 17:09
 7/24 anonim ***** válasza:
52%
Egy igényesebb szerviznél hozott alkatrésszel magasabb az óradíj. Egy rendes szerviz meg nem is dolgozik mindenféle összekukázott alkatrészekkel. Ilyenre szokták mondani hogy a havi bérlet olcsóbb.
2021. dec. 10. 17:12
 8/24 anonim ***** válasza:

Sok vagy nem sok, három választásod van:

1 kifizeted

2 megcsinálod otthon

2021. dec. 10. 17:17
 9/24 anonim ***** válasza:
+3 marad bennt a rossz kormánymű
2021. dec. 10. 17:17
 10/24 anonim ***** válasza:
50%

Jobb szervizben ki van írva, hogy az ügyfél által hozott anyag feláras, felelősséget nem vállalnak érte..

A 22 éves kocsi már korrodált, bontás közben derül ki, hogy sokkal macerásabb szerelni, mint egy tízévest.

Ki van írva a szerviz óradíja. A kormánymű cseréjénél a számlán feltüntetik, hogy a vevő hozta, jótállás nincs. Viszont van rajta 27% ÁFA..ezt vond le a 90 ezerből, és már nem is olyan drágán dolgozik a szerviz. A 27% adó ügyében máshol reklamálj.

2021. dec. 10. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!