Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kettes sebességi fokozatból...

Adam1c1 kérdése:

Kettes sebességi fokozatból indulva az autó lefullad. Lehet elektromos probléma is ?

Figyelt kérdés

14. 16v 2008-as Megane

Aksira gyanakszom, illetve abban bízom, hogy nem sokkal komolyabb a baj :-/ Szerintetek ? ez gyakorlatilag bármi lehet ?

2021. dec. 8. 18:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj hogy kettesben akarsz indulni,az autónak nincs problémája.
2021. dec. 8. 23:06
 12/23 A kérdező kommentje:
Jó oké, köszönöm. Felfogtam. Sikerült a lehető leghülyébb kérdést feltennem. Több troll kommentet már nem kérnék rá ha lehet.
2021. dec. 8. 23:49
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez tipikus driver hiba. Nem kompatibilis a jelenlegi driver az autóddal. Frissítsd vagy cseréld le egy korábbi verzióra. :)
2021. dec. 9. 07:07
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Erről eszembe jut a rutin vizsgám (nekem még volt, 2009-ben). Megcsináltam mindent, már csak vissza kellett volna menni a kiindulópontra. A KRESZ pályán viszont volt egy tényleg semmi emelkedő a visszaútnál, S kanyarral. 2-esben kanyarodva vesztettem a sebességből, jött az emelkedő (az S közepe), nem adtam elég gázt, kocsi rándult kettőt, lefulladt. Fékbe beleléptem, kuplunk ki, indítok, engedem fel a kuplungot lassan, megint rándul a kocsi, lefulladt. Ajjaj. Kézifék (KRRRR), kuplunk ki, kicsi gáz, kuplung lassan fel, kézifék ki, lefulladtam. Kézifék (KRRRR), kuplung ki, kicsit több gáz, majd engedem fel (lábam dobol rajta az izgalomtól), itt oktató a foga között "több gázt!", hát nyomtam neki egy kövérebbet, kuplung fel gyorsan ezzel egyidőben kézifék ki...

... gumicsikorgással versenyrajtott vettem, oktatónak bele kellett fékeznie, hogy ne menjek le a pályáról. Megbuktam. 😅

2021. dec. 9. 17:20
 15/23 anonim ***** válasza:
#14 én teherautóval, a rutin órán vészfékezés közben állóra fékezett kerekekkel majdnem dirfteltem egy olyat, hogy csak na... Én abban a tudatban voltam hogy van benne abs és működik is...
2021. dec. 9. 17:49
 16/23 anonim ***** válasza:

3# kivettem az aksit,

2-ben simán elindul az autó nem fulladt le.

2021. dec. 9. 19:18
 17/23 A kérdező kommentje:
Jó, akkor csak kérdezem, hogy az önindítónak, a gyertyáknak, alapjárat tartó motornak nem kell áram ? Nem az aksiról kapja ? Álló motor nem fog beröffenni áramforrás nélkül. Amikor már jár, és a generátor áramot termel, akkoris van szerepe, mert az akkumlátort tölti fel. Szóval lehet hogy én vagyok botlábú azért mert kettesből indulva lefulladok, de nagyon úgy nézem hogy vannak itt olyan okos emberek, akik még rajtam is túltesznek. Arról a sok jóindulatról már nem is beszélve, ami belétek szorult. Sok noname hozzászóló nagy pofával.
2021. dec. 10. 19:35
 18/23 anonim ***** válasza:
Az önindítónak egyértelműen kell az aksi, a szikrához nem és az alapjárati motorhoz sem minden esetben kell. Én jártam úgy egy 3-as golffal, hogy nem volt rendesen töltése, ezért 2 feltöltött aksit vittem magammal. Az egyik lemerült, és mivel sokszor kellet leállítanom aznap, a feltöltött aksival beindítottam és járó motornál kicseréltem az aksit a lemerültre.🤷‍♂️
2021. dec. 10. 20:09
 19/23 anonim ***** válasza:
Jaa és benzines volt a golf.. 1.4 ideges
2021. dec. 10. 20:10
 20/23 A kérdező kommentje:
Akkor azt végülis csak megállapítottuk, hogy aksi nélkül nem indul az autó.
2021. dec. 10. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!