Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most vettem egy használt...

Most vettem egy használt autót és fehéren füstöl, fogy belőle a fagyálló. Mit csinálhatok? Mi lehet a baja az autónak?

Figyelt kérdés
2021. nov. 28. 10:36
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Megvételkor is füstölt? Jobb esetben tömítés, rosszabb esetben hengerfejes.
2021. nov. 28. 10:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha üzemmelegen kinyomja a vizet a kiegyenlítőből, vagy a kupakot levéve kijön egy csomó víz, akkor beledolgozik a motor a víztérbe "hengerfejes", tömítés hiba leginkább.
2021. nov. 28. 10:50
 3/7 anonim ***** válasza:
80%
Semmit. Vidd vissza, él a garancia. Ez egy költséges mutatvány és nem neked kell megfizetni.
2021. nov. 28. 10:55
 4/7 anonim ***** válasza:
55%

Minden autómat úgy adom el, hogy az adásvételi szerződésbe beírom ezt a pár sort a megjegyzés rovatba.

"Ax "XXX-000" rendszámú, "xy" alvázszámú autó jelenlegi állapotában alkalmatlan a közúti közlekedésre. Mivel "x" éves, így gazdaságilag nem éri meg a felújítása, ezért jelképes, "x" ezer forint a vételára. A célom az eladással annyi, hogy lekerüljön a nevemről, hogy ne kelljen utána még adót sem fizetnem. Erről TÁJÉKOZTATTAM a vevőt, aki ezt tudomásul vette (megértette), aláírásával igazolta tanúk jelenlétében". A vevő kijelenti, hogy ezek tudatában nem érvényesít semmifajta garanciát, jótállást, szavatosságot hiszen alkatrésznek vette meg.

Mondanom sem kell, hogy természetesen ezek után is fel lettem jelentve, volt olyan polgári per amiben a bírónő ezen sorok felolvasása után ránézett a vevőre, és megkérdezte: "Kovács Úr, megvételkor ezt Ön elolvasta, és megértette?".

- Nem bírónő!

Rendben, van egy hangfelvétel is csatolva az eladó részéről.

Meghallgattuk, majd természetesen ezt mondta Kovács: "A felvételen nem az én hangom van".

Aztán előkerült egy menetrögzítős videó is, ahol mindez megismétlődött, a vevő teljes kijelentéseivel együtt.

Szóval csak körültekintően ha garanciát érvényesítenél.

2021. nov. 28. 11:23
 5/7 anonim válasza:

Ugyanez volt nálam is egy Citroen Xsara-nal. Először én is füstnek hittem, de kiderült, hogy az fagyálló gőz, ami párolgott befelé az utastérbe, és tiszta pára volt állandóan minden, vezetés közben nem láttam.

Lehet, hogy fűtő radiátor törés.

2021. nov. 28. 12:11
 6/7 anonim ***** válasza:

4-es:

hiába írod bele, jogszabályt nem lehet felülírni és lemondatni sem lehet a jogáról a vevőt még ha alá is írja.

6 hónap szavatosság van. Az más kérdés, hogy én se pattognék, mert tudom, hogy használt autót veszek és az nem tökéletes és bármi elromolhat.

2021. nov. 28. 15:18
 7/7 anonim ***** válasza:

#4 vagyok

Teljesen igazad van, csak mellé volt csatolva egy 3 oldalas hibalista is. Aláírva minden oldala, tanúkkal együtt.

Így kikerülhető a jogszabály.

2021. nov. 28. 15:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!