Csak én kapok hányingert ezektől a hibrid, autómata váltós autóktól? Komolyan teljesen kiölik a gépjárművekből a vezetés élményét. Mi a jó ebben?
Milyen élmény egy Hungária krt-i dugóban araszolgatva fél percenkét kuplungolni és fel le váltogatni 1-es és 2-es között?
De nem ilyen szélsőségesen, egyáltalán milyen élmény egy városi autózás? Mert szerintem nem élmény hanem kényszerű rossz, amin egy picit javít az automata váltó, a fogyasztáson meg a hybrid rendszer.
Jön a tél és a hó (ha lesz)
Ezekkel az automata hajszárítókkal nem lehet ökörködni a hóban..
Olyan mint ha szánkó helyett egy sámlival próbálnál meg lecsúszni a szánkó dombról..
Milyen vezetési élmény? 🤔
Reggel megyek a munkába, többnyire araszolok, 20 perc alatt kb kétszer váltok fel 4-ig a hat sebességből. Átlag tempó 30km/h.
Este haza kicsit gyorsabb, de nincs szaguldozas, városban a max megengedett sebesség 50km/h.
Hétvégén kirándultunk? Az is többnyire autópálya ami semennyire sem izgalmas.
Szóval: hol itt a vezetési élmény?
10-es jól le írta szerintem.
Városban araszolgatva kínszenvedés, autópályán vagy főúton meg nem kell sebességet váltani ugyanolyan mint az automata.
Lehet hozzá kellett volna tennem hogy én dugóban az elmúlt 10 év alatt még soha nem voltam. Nem is nagyon vezetek városban.
Sokkal hosszabb a városba vezető út, mint amit bent a városban meg kell tennem.
17-es
Oké, lakott területen kívül de 90-nél ( pályán 130-nál) milyen vezetési élményről álmodoztok, mikor kb. 1 perc után utolértek valakit, ki kell várni az előzést, aztán max fél percig mehettek "szabadon"?
Nem csak te. Nagy divat lett köpködni az elektromos/hibrid/automata autókra.
Az emberek többsége zömében városban, autópályán vagy zsúfolt főutakon vezet, ezeken a helyeken pont semmit nem ad hozzá a manuális váltó az élményhez, sőt egy idő után csak egy unalmas, zavaró dologgá válik.
Neked az az élmény, hogy tologathatod a fogaskerekeket, meg rúgdoshatod egy kuplungtárcsát.
Másnak meg pont az, hogy nem kell ilyenekkel foglalkoznia és azonnal, egyenletesen gyorsul az autó, motorféknél visszatölt, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!