Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szoktál nem az autód márkájána...

Szoktál nem az autód márkájának megfelelő , hanem egy testvérmárka kedvezőbb árú alkatrészét vásárolni a járművedbe?

Figyelt kérdés
Mondjuk pont ugyanazt a légszűrőt 5 000 forintért adták a Volvoba, de ha Ford Focusba kértem akkor csak háromezret kértek érte.

2021. nov. 23. 14:00
 1/8 anonim ***** válasza:
utángyártottat szoktam venni, azok egy áron vannak
2021. nov. 23. 14:19
 2/8 Vortrex ***** válasza:
100%
Én megkeresem az adott alkatrész katalógusszámát, és az alapján megrendelem a legolcsóbb de nem noname-et, függetlenül attól, hogy milyen márkában használják még
2021. nov. 23. 14:30
 3/8 anonim ***** válasza:
VW volt. Ahhoz millió féle utángyártott alkatrész van. Általában a középárút vettem. Nem is leggagyibbat, de nem is legdrágábbat. Olajból egy átlagos Mannol olajat használtam. Viszont 10000km után mindig lecseréltem.
2021. nov. 23. 14:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Büdös életben nem láttam még olyat, hogy ugyanaz a termék különböző áron futott volna 2 külön típushoz. Ilyen nincsen. Az alkatrészboltok nem típus alapján rendszerezik az alkatrészeket, a típuskereső az csak a vásárló részére van, de az alkatrészeket motor szerint kategorizálják. Volvo vagy Ford, tök mindegy, mert az alkatrész egy bizonyos motorhoz van, nem pedig a típushoz.

De rá is kerestem gyorsan, nyilván nem tudom milyen motorról beszélünk, de Unixnál 2007-es 1.6 benzines S40-hez és Focushoz két fajtát hoz, egy henger és egy téglalap alakú levegőszűrőt, ugyanaz a cikkszám és fillérre pontosan ugyanannyi.

Sőt, már csak azért is sántít nekem ez a történet, mert szerintem konkrétan illegális is lenne. Ugyanazt a terméket, full megegyező cikkszámmal nem árulhat két eltérő áron. Ilyen nem létezik. Ha nem kamuzol, akkor légy oly kedves valami infót adjál már erről. Melyik bolt, hol, illetve pontosan melyik motorról van szó?

2021. nov. 23. 16:44
 5/8 anonim ***** válasza:

#4: hát márpedig van, ha szakszervizből veszed.

Unixot ne hozd szóba, az már utángyártott.

2021. nov. 23. 17:02
 6/8 anonim ***** válasza:
#5 Az Unixnak semmi köze ahhoz, hogy utángyártott-e vagy sem. A szakszerviz meg nem árul alkatrészt, ők is csak veszik, többek között Unixból, aztán viszonteladják.
2021. nov. 23. 17:17
 7/8 anonim ***** válasza:

A Chevrolet Corsica-mban Opel Omega kuplung, Opel astra alapjárati motor, map szenzor, és Zastava légszűrő van🤷‍♂️ Lehetne hozzá rendelni is Amerikából 3× annyiért, de szerencsére sok más típusba is ugyanazokat az alkatrészeket szerelték.

Most xart be rajta a vízpumpa, ha minden igaz, akkor az Opel corsa c, 1.3 cdti motoron ugyan az van... Bízok benne🤞

2021. nov. 23. 19:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Jó minőségű utángyártottat szoktam venni. Százszor bebizonyosodott, hogy egy jó utángyártott sokszor jobb minőségű, mint a gyáriként eladott cucc. Audinál, BMW-nél és Renaultnál is tapasztaltam.
2021. nov. 23. 21:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!