Használt autó vásárlásnál ebben az esetben van garancia?
A minap vásároltam egy Renault Clio II-t 1.5dCi motorral. Az autó teljesen jó állapotban van, egy dolgot leszámítva, amit az eladó elfelejtett közölni velem. Az autó alapjárata nem egyenletes, sem hidegen sem melegen. Ez olyan szinten nem szembetűnő hogy laikusként talán észre sem veszi az ember. Ebből adódóan kigyorsításkor, gázadásra van egy kis kerepelő hangja, valamint ha felnyitott motorháztetővel közelebbről hallgatjuk, hallható hogy valamelyik (vagy akár több) injektornak is kopogása van. Füstjét nem lehet látni hogy lenne, se hidegen se melegen, se gázadásra. Viszont a szerelőm szerint injektorhibás lesz az autó. Az autót egy Renault kereskedésben dolgozó szerelőtől vásároltam, kinek elmondása szerint hibamentes az autó, "kinek legyen jó autója ha nem egy szerelőnek?" tette hozzá. Szinte esélytelennek gondolom azt, hogy ezt a hibát pont ő ne vette volna észre. Egyszerűen csak nem hívta fel rá a figyelmem.
Ebben az esetben él bármiféle garancia?
A környékünkön az egyetlen Renault kereskedés és szakszervízben dolgozik a fent említett eladó, így több mint valószínű hogy "véletlenül" pont úgy jönne ki a kivizsgálás ami neki előnyös. Egyébként pont 350 ezer kilométer van az autóban.
350.000Km-es autót vettél és azt akarod, hogy olyan legyen mintha új volna? 🤔 😃
Ezzel bárhol kinevetteted magad.
A Kellekszavatossag nem újkori állapotra vonatkozik.
Egy ilyen sokat futott autónál bármilyen hiba lehet. De azt furcsa lenne az eladóra hárítani...
Gondolom nem új autó árban vetted. 😃
Már írtam hogy ez nem injektor hiba !!!
Valóban az autókat akkor adják el amikor nem jó és nem költ rá többet a gazdája. Ha egy autó jó a büdös életben nem adja el senki.
Kérdező, itt regényeket írsz, meg sajnáltatni akarod magad, aztán a végén benyögöd a legfontosabb dolgot, amit már az elején kellett volna, így a válaszolók nem pazarolták volna rád az idejüket.
350 000 km és te örök garanciát vállaltatnál az eladóval, mindig új alkatrészekkel cserélve!
Ez azért nem igaz. Én például mindig eladom az autómat 2 évvel a vásárlás után. Ekkor az autó legtöbbször 6 éves és nincs hibája. Egyszerűen csak fiatalabbat akarok venni.
10 vagyok!
Ilyen méter adatnál, örülj hogy megy a kocsi. Ha meg megáll nézzél bele bontottat. 350000-nél nincs az a szakértő aki téged hoz ki nyertes félnek.
Másik dolog, hogy 15-20 éves dieselbe az a furcsa, ha ennél kevesebb km van. Szóval kb valós lehet a futása.
16+
A egy diesel szerviz is ki tudja szedni a befecskendező szelepeket, minden csak megegyezés kérése
Nem írtam regényeket úgy gondolom, és nem is akarom sajnáltatni magam, teszek rá magasról hogy megsajnálsz-e vagy sem. :) Pusztán az érdekelt hogy milyen lehetőségeim vannak, mert nem voltam még ilyen helyzetben. Egyébként le van írva hogy egy kettes Clioról van szó. Szerinted ezekben hány kilométer van már?
Egyébként nem vagyok dilettáns, nem vártam azt egy 14 éves autótól hogy szalon autó legyen és ne legyen hibája. Egyszerűen csak az a tény bosszant hogy hibamentesnek mondta az autót, és még hencegett is vele hogy na ugyan kinek legyen fasza autója ha nem egy szerelőnek, aztán a legnagyobb hibára pont nem hívja fel a vevő figyelmét, ami laikusként lehet nem is szembetűnő mellékesen, és azt ne mondja nekem hogy ő nem tudott róla.
Ha jól értem, az a legnagyobb hiba, amire külön fel kell hívni a figyelmedet, mert egyébként észre sem vennéd.
(ez egy érdekes megállapítás)
Különben azt állítod: "nem vagyok dilettáns".
Nem érzed ezt ellentmondásnak?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!