Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi A4 miért nem fűt?

Audi A4 miért nem fűt?

Figyelt kérdés

Évről évre szivat a fűtés, már a fűtőradiátort is átmosattam, külön rákötöttem a slagot és szépen át folyik rajta a víz.

Légtelenítés után valameddig fújja is a meleget, de egy idő után nem fordul meg a víz a radiátorban mert az alsó bemenő cső forró a fölső pedig csak langyos, valamiért lelevegősödik a szélvédőnél fúj egy kis meleget de ott is csak a baloldalon.

Arra gondoltam, hogy a fűtőradiátorba csatlakozó két gumicsövet felcserélném, az alsó bemenő csövet raknám felülre a visszatérőt meg alulra, talán könnyebben megfordulna a víz és nem levegősödne olyan könnyen le.

Végül is annyi történne hogy a radiátorba a másik irányba keringene a víz. Szerintetek szakik?

2021. nov. 12. 09:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"arra gondoltam, hogy a két csövet felcserélném"

Hát hogyne!

Az Audi gyár pancser mérnökei meg menjenek az anyjukba? :D

2021. nov. 12. 18:40
 12/16 anonim válasza:

Meglett a hiba oka?

Nálam dettó ugyan ez a helyzet.

2023. jan. 26. 21:48
 13/16 A kérdező kommentje:

Igen, nem sokkal a kérdés kiírása után, kaptam egy tippet, hogy valószínű nem fordul meg a fűtőradiátorban a víz.

Rákötöttem külön a radiátort gumicsövekkel(slaggal) egy szivattyúra( [link] egy vödörbe öntöttem háztartási sósavat amit vízzel higítottam és ezt keringettem egy fúróval egy órán át és szépen kihozta a lerakódásokat.

Végül mielőtt vissza kötöttem a fűtőradiátort a hűtő körbe tiszta vízzel kijárattam és tökéletesen fűt.

2023. jan. 28. 10:11
 14/16 anonim válasza:

Megnéztem a bemenő cső forró a kimenő hideg úgyhogy nekem sem fordul meg a víz.

Kipróbálom en is.

Köszönöm.

2023. febr. 1. 21:16
 15/16 anonim válasza:
Mekkora cső ment a radiátor csonkra?
2023. febr. 1. 21:24
 16/16 A kérdező kommentje:
Szia! 3/4-es slag jó rá.
2023. febr. 2. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!