Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Netrisk.hu milyen jogon...

Netrisk.hu milyen jogon követel fedezetlenségi díjt?

Figyelt kérdés

Tegnap fél napom elment, édesapám Suzukijának az online biztosítására.

25 ezer lett az éves díja, a legolcsóbb (vidéken) .

Az előző biztosítását felmondták, mert elveszett a csekk, és mikor előkerült a 10 házzal odébb egy nyaralóban addigra már késő volt befizetni és nem lehetet őket elérni telefonon.

Ma azt kaptam, hogy utaljon el 50.000Ft-ot, valami fedezetlenségi díjt követel.

Felháborítónak tartom

2021. nov. 5. 10:37
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Nem volt befizetve a biztosítása, miközben forgalomban volt az autó. Ezért követel a biztosító fedezetlenségi díjat. Nem a netrisk, az csak egy online alkusz.

Az "elveszett a csekk" sovány kifogás. Be lehet fizetni több módon is.

2021. nov. 5. 10:51
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Igen, nem volt biztosítása egy időre és így azt utólag szedik be.

Elhiszem hogy felháborítónak tartod, de hasonló esetben te sem szeretnéd ha a tartozásod pár kimaradt törlesztőrészletét ne pótolja az aki tartozik neked.

2021. nov. 5. 10:57
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

Fedezetlenségi díj.

Türelmi időre járó díj.

Szerződés szerinti időszakra járó, összes hátralévő díj.

50K

Nem is kérnek sokat!

2021. nov. 5. 11:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

" addigra már késő volt befizetni"

Mit jelent a késő? Azért egy befizetésre általában nem 1-2 nap a határidő, és gondolom ti is tudtátok, hogy a biztositás le fog járni, ergó ha nem érkezik meg a csekk, akkor utána lehetett volna kérdezni a biztositónál. Ez a csekk mánia, amúgyis botrányosan elmaradott a 21. században. Kb 10 éve nem fizetek semmit sem csekken, mégis élek.

2021. nov. 5. 11:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Megkell bízni őket inkasszó és levonják amikor kell.

Már több mint 10 éve így fizetem és sose volt baj belőle.

2021. nov. 5. 13:29
 6/8 anonim ***** válasza:
67%

Azt nem a netrisk követeli, hanem a biztosító.

Ha ez megnyugtat, mikor új autót vettem és szóltak a szalonban hogy lehet biztosítást kötni, addigra hivatalosan már 6 napja forgalomban volt az új autóm. Az átadási jegyzőkönyvvel hiába próbáltam azzal takarózni, hoyg dokumentummal bizonyítható, hoyg a kocsi el sem hagyta a szalon udvarát, azaz nem vett részt közúti közlekedésben a biztosítót nem érdekelte, ők úgy vették ennek ellenére is, hoyg a sok milliós 0km-es autómmal napokig biztosítás nélkül furikáztam. Úgyhogy jött is a büntetés.

A szalonon is számon kértem, ők meg azzal védekeztek, hogy nem gondolták, hogy az okmányirodában (kormányablak) ilyen gyorsan dolgoznak, mert nem így szokott lenni. Ez mondjuk engem nem vigasztalt. Az asztalt verve nagy nehezen felajánlottak fájdalomdíjként egy ingyen gumiszerelést.

Ha ti úgy a babérjaitokon ültetek hogy ha a 60 nap türelmi idő után se jön számla, akkor nem is kell fizetni, akkor csak magatokra vethettek! Én biztos bementem volna a biztosítóhoz érdeklődni, hogy mi a helyzet. Na meg ezt kiküszöbölendően fizetek elektronikusan.

Sajnos nincs kibúvó, a fedezetlenségi díjat be kell fizetni.

2021. nov. 5. 15:27
 7/8 Koaxk Ábel ***** válasza:
10%

Apámnak valahogy a sok fizetni való között elkeveredett a kötelező és közel egy évig így járt a kocsival, rohadt nagy mákja volt, hogy ez idő alatt nem történt semmi biztosítási esemény.

Fedezetlenségi díjra kb 200 ezer forintot fizetett be utólag, mikor már azt hiszem ki is akarták talán vonni a kocsit a foralomból. Ekkor kapott észbe, hogy hoppá, szerintem azóta jobban odafigyel erre!

A lényeg oda kell figyelni, mert napidíj van és autótól függően, elég komoly összegeket lehet felhalmozni, és az elkeveredett a csekk nehezen védhető álláspont!

2021. nov. 5. 17:19
 8/8 anonim ***** válasza:

Milyen jogon? Magyar jogszabály.

Egyébként nem a biztosító követeli, hanem a MABISZ.

Örülni kell, hogy nem történt biztosítási esemény közben, mert az több százezres tétel is lehetett volna.

2021. nov. 6. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!