Fedezetlenségi díj?
Sziasztok.
Egy olyan problémám lenne, hogy elmentem külföldre, és itthon 1,5-2 éve leadtam a szerelőnél a motoromat, hogy csinálja meg mert baja volt (azóta is ott van, már azóta műszaki sincs rajta). Fizettem biztosítást azonban, idén mikor hazajöttem, csak akkor jutott ez az egész az eszembe, a szüleim idősek e-mailen nem jött semmi és ez a papír elkeveredett valahogy, felmondták a biztosításomat. Most el szeretném adni a motort, már meg is van a vevő, de szeretné, ha kivonatnám a forgalomból, ki tudom vonatni, vagy a nem fizetett időszakra kell fedezetlenségi díjat fizetnem, illetve, ha nem vonatom ki és úgy adom akkor marad rajta fedezetlenségi költség?
Szép napot
#2 Motorra nem olyan magas, autónál is teljesítményfüggő.
1-2 év alatt azért szép summa tud összejönni, és ezt akkor számlázzák ki amikor az üzembentartó újra szerződést köt.
Tulajdonosváltáskor úgy tudom az új tulajra nem verik rá.
Ezt nem teljesen értem. Fizetted a biztosítást végig, de mégis felmondta a biztosító?
A befizetésről csak van valami igazolásod. Ha más nem, akkor a netbankról letöltött számlakivonat, amivel igazolható a befizetés. A legtöbb biztosító a saját on-line ügyfélszolgálati rendszerén keresztül szeret kommunikálni. Postán, e-mailben már vagy 8-10 éve én se kapok semmit.
Az is nekem kicsit zavaros, hogy mért szeretnéd kivonatni a forgalomból. A kivonatás nem mentesít az esetleges tartozás alól. Ha nincs rajta műszaki, akkor hivatalból is kivonják, de az sem mentesít. Eladáshoz inkább vissza kellene helyeztetni a forgalomba.
Köszi a válaszokat.
Online ki tudtam már vonatni tegnapi nappal, tavaly fizetve volt a biztosítás idén nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!