Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezérműláncnak melyik árt jobban?

Vezérműláncnak melyik árt jobban?

Figyelt kérdés
Ha valaki finoman (tehát nem túl nagy gázzal/gyorsulással) városban használja rövidebb ideig, vagy ha hosszabb ideig és hosszabb úton, de egyenletes terhelés mellett például autópályázásnál?

2021. nov. 4. 21:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Googlehuszárok...
2021. nov. 5. 06:22
 12/15 anonim ***** válasza:

A mester elmondja. 27 perctől érdemes nézni:

https://www.youtube.com/watch?v=xyV209xbmUU

2021. nov. 5. 14:55
 13/15 anonim ***** válasza:

Tiszta vicc, hogy ezen kakaskodtok. :D

Ahogy már előttem is írták, a vezérműlánc élettartamát két dolog határozza meg, a futott kilométer illetve a kenőanyag.

Az a "vizsgálódás" hogy a több gyorsítás vagy a több pályázás ártalmasabb-e a láncnak, teljesen értelmetlen.

2021. nov. 5. 15:33
 14/15 anonim ***** válasza:

"Ahogy már előttem is írták, a vezérműlánc élettartamát két dolog határozza meg, a futott kilométer"

NEM!!!! A vezérműlánc a fordulattól, nem a sebességtől kopik. Pl. állandó 3000-es fordulaton ÓRÁNKÉNT ugyanannyit kopik a lánc városban 50-nel vagy autópályán 140-nel haladva, pedig utóbbi esetben közel háromszorannyi kilométert teszel meg. Tehát egy átlagos autópályás 100 km JELENTŐSEN kevésbé koptatja a láncot, mint egy araszolós városi 100 km.

2021. nov. 5. 16:42
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

He! Öcsém! Szóljál már a szuzkák M13A motorjainak, hogy most már tessék elkoptatni a làncot. Mert szerinted a városozásba bele kéne döglenie egy jól méretezett élettartam láncnak. Valszeg ők lemaradtak erről a tudományos okfejtésedről.

2021. nov. 6. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!