Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől dugulhat el a részecskes...

Mitől dugulhat el a részecskeszűrő? Mi számít rossz használatnak vezetéskor?

Figyelt kérdés
Kijelezte az autó(BMW 318d 2009), újra indítottam azóta nem jelezte ki, de már szervizbe is mondták hogy hamarosan gond lehet vele. Én 2000 fordulaton használom az autót, 3000-nel váltok
2021. okt. 31. 13:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem attól függ hogy hogyan használod. Vagyis de, de nem azon hogy hol váltasz fel, hanem hogy mennyit használod hosszab úton. Ha évekig csak városban használod, nem tud regenerálni és persze hogy eldugul és tönkre megy. Amúgy meg 12 év nem rövid idő, ennyi idő alatt szinte bármi be tud dögleni.
2021. okt. 31. 13:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Németből van első tulajdonostól, nem tudom hogy volt-e cserélve vagy sem. Nálam fél éve van, de ritkán használom városban
2021. okt. 31. 13:49
 3/11 anonim ***** válasza:
#2 És hosszú távon mennyit használod? Amúgy idővel tönkre mehet akármennyire is előírásszerűen használod
2021. okt. 31. 14:05
 4/11 anonim ***** válasza:
63%

#2 Három opciód van:

1. Megpróbálod magad kiégetni. Azt mondod 2000-es fordulaton közlekedsz, hát legközelebb válts egyet vissza és pörgesd 3000, vagy inkább 4000 körül, 10-15 percig. Aztán reménykedj, hogy ez segített.

2. Meg lehet próbálni szervizben egy kényszerített regenerációt, ilyenkor számítógéppel el lehet indítani egy regenerációs folyamatot, ami abból áll, hogy álló helyben bőg a motor hosszú perceken át. A motornak sokkal rosszabb, mintha ugyanezt autópályán menet közben csinálnád, szóval én inkább az előző opciót választanám ehelyett.

3. Keresel egy részecskeszűrő tisztítással foglalkozó helyet, akik kiégetik. Szó szerint. Ennek az eljárásnak a hatékonysága, illetve hosszútávú következményei erősen megkérdőjelezhetőek, cserébe viszont jó drága.

Bónusz opció: cseréled az egész szűrőt.

A helyzet az, hogy a tisztítás (bármilyen eljárással) csak egy bizonyos szintig jó. Kb. 70%-os hatásfokromlás esetén már semmi sem segít, hanem ki kell cserélni.

2021. okt. 31. 14:12
 5/11 A kérdező kommentje:
Általában 40 percet szoktam használni, 30 perc településen kívül
2021. okt. 31. 14:32
 6/11 anonim ***** válasza:

Rossz motorolaj, sok rövid út (nincs idő regenerációra), sok alacsony fordulatszámon, alapjáraton járatás.

Persze idővel mindenképp elpusztul a dpf, a leggondosabb használat mellett is.

2021. okt. 31. 14:32
 7/11 A kérdező kommentje:
Nekem is az volt az első hogy 4 ezerig felpörgetve mentem, de csak 5 percig kb. A hiba kód nem oldódott meg, megpróbálom még
2021. okt. 31. 14:34
 8/11 A kérdező kommentje:
Mi számít rövid útnak?
2021. okt. 31. 14:35
 9/11 anonim ***** válasza:

3 ezernél váltogatod el a nagy köbcentis dízelt? Nekem automata van, az általában 2000 körül már elvált.

DPF eldugulhatott az előző tulaj miatt is. 40 perc egyhuzamban egész jó. Mivel tudod, hogy baj van, menjél fel egy gyorsforgalmi útra, 2 órán keresztül ne állj meg. Ne menjél szándékosan magas fordulaton közben. Csak időre van szüksége a regeneráláshoz. Én még beöntenék DPF tisztító adalékot, hátha segít.

Másik lehetőség, hogy valamilyen hiba miatt nem tudja végigcsinálni a regenerálást. Ilyenkor szoftveresen el lehet indítani.

2021. okt. 31. 15:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem 160 ezernél ment tönkre. De nem eldugult, hanem elégett
2021. okt. 31. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!