Mitől dugulhat el a részecskeszűrő? Mi számít rossz használatnak vezetéskor?
#2 Három opciód van:
1. Megpróbálod magad kiégetni. Azt mondod 2000-es fordulaton közlekedsz, hát legközelebb válts egyet vissza és pörgesd 3000, vagy inkább 4000 körül, 10-15 percig. Aztán reménykedj, hogy ez segített.
2. Meg lehet próbálni szervizben egy kényszerített regenerációt, ilyenkor számítógéppel el lehet indítani egy regenerációs folyamatot, ami abból áll, hogy álló helyben bőg a motor hosszú perceken át. A motornak sokkal rosszabb, mintha ugyanezt autópályán menet közben csinálnád, szóval én inkább az előző opciót választanám ehelyett.
3. Keresel egy részecskeszűrő tisztítással foglalkozó helyet, akik kiégetik. Szó szerint. Ennek az eljárásnak a hatékonysága, illetve hosszútávú következményei erősen megkérdőjelezhetőek, cserébe viszont jó drága.
Bónusz opció: cseréled az egész szűrőt.
A helyzet az, hogy a tisztítás (bármilyen eljárással) csak egy bizonyos szintig jó. Kb. 70%-os hatásfokromlás esetén már semmi sem segít, hanem ki kell cserélni.
Rossz motorolaj, sok rövid út (nincs idő regenerációra), sok alacsony fordulatszámon, alapjáraton járatás.
Persze idővel mindenképp elpusztul a dpf, a leggondosabb használat mellett is.
3 ezernél váltogatod el a nagy köbcentis dízelt? Nekem automata van, az általában 2000 körül már elvált.
DPF eldugulhatott az előző tulaj miatt is. 40 perc egyhuzamban egész jó. Mivel tudod, hogy baj van, menjél fel egy gyorsforgalmi útra, 2 órán keresztül ne állj meg. Ne menjél szándékosan magas fordulaton közben. Csak időre van szüksége a regeneráláshoz. Én még beöntenék DPF tisztító adalékot, hátha segít.
Másik lehetőség, hogy valamilyen hiba miatt nem tudja végigcsinálni a regenerálást. Ilyenkor szoftveresen el lehet indítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!