Melyik 2 motort választánátok az alábbiak közül?
2 motor nagyon megtetszett, A2 kategóriában. Kezdő motoros vagyok.
- Yamaha Virago 535
És
- Suzuki Ls 650 Savage.
Egyszerűen nem tudok választani. A Suzuki olcsóbb és jobban tetszik külsőre.
A Yamaha viszont elképesztően szépen muzsikál a V2-es blokkjával és kicsit több szufla van benne, mint fent említett társába.
Kinek mik a tapasztalatok az említett 2 típussal?
Nincs konkrét tapasztalatom egyikkel se, azonban volt már pár egyéb motorom.
Mire akarnád használni? Én voltam 650-es egyhengeressel hosszabb túrán, általában a rezonancia szétzsibbasztotta a kezemet, lábamat. Ha hosszabb túrákra akarsz menni, ahol egész nap ugyanazon a fordulaton utazol, akkor mindenképp jobb a V2. Az erejük közti különbség elhanyagolható, az sokkal inkább lényeges, hogy az 1 hengeres az alacsonyab fordulaton fogja leadni, mint a 2. Illetve az 1 hengeresnek picivel magasabb a nyomatéka, ami esetleg utassal kényelmesebb picit. A Virago 2szer magasabb fordulaton adja le a maximum erejét. Az 50 Nm már 3000-es fordulatn rendelkezésére áll az LS-nek, azaz sima krúzolásnál odatekerve egyből van 50 Nm-ed. A Virago pedig 6000 környékén adja le a 43 Nm-t, azaz krúzolás közben nincs egyből elérhető 43 Nm-ed, csak ha visszaváltasz.
Ezek közül igazából azt választanám, amelyiket adott pénztárcával jobb állapotban megtalálok. Némi kompromisszum mindkettő. Én mondjuk saját magamnak ilyen nagy köbcentis egyhengerest nem akarok többé venni, egyszer elég volt.
Köszönöm a tartalmas választ!
Ilyesmi választ vártam. :)
Igazából terveztem hosszú túrákat, de lehet hogy bevállalom az egy hengeressel. Eléggé megtetszett az LS.
Másrészt meg olcsóbb is, mint V2-es társa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!