Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy szoktátok megoldani...

Hogy szoktátok megoldani sofőrként a bizonytalanságot? Jó a módszerem?

Figyelt kérdés

Például van, hogy bekanyarodnék valahova, de nem jut eszembe hirtelen hogyan kéne, szemből és mögülem is jönnek és elszoktam menni a legközelebbi leálló részig, mintha oda mentem volna, hogy ne tartsam fel a forgalmat, aztán ha elmentek mögülem, akkor megfordulok és nyugalomban beparkolok az adott helyre úgy, hogy nincs feltartva senki.

Béna, ha így oldom meg az ilyen szituációkat az elején?

2021. okt. 26. 16:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%
Hogy érted hogy "nem jut eszembe hirtelen hogyan kéne"? Nem tudod hogyan kell forgatni a kormányt? Vagy nem tudod melyik sav kanyarodik? Bármelyik is elég durva.
2021. okt. 26. 16:43
 2/15 anonim ***** válasza:
68%
Nem béna, csak kissé talán felesleges. Ha hosszú időn át elkezdesz gondolkodni az út közepén, az nyilván rossz, inkább állj félre, de ha csak kell egy pillanat átgondolni valamit, vagy mondjuk táblát keresni ("behajthatok-e itt" vagy ilyesmi), akkor nyugodtan tartsd fel a forgalmat. Ha rövid időre vagy útban, akkor valószínűleg nem fognak veled foglalkozni, legrosszabb esetben valami türelmetlen gyökér ledudál, de az meg kit érdekel? Nem vagy köteles ismerni az egész világ közlekedését, szóval teljesen természetes, hogy néha az embernek kell egy kis idő kitalálni valamit. Amíg nem okozol komolyabb fennakadást, addig semmi baj nincs. Ha több idő kell, akkor persze állj félre.
2021. okt. 26. 16:46
 3/15 A kérdező kommentje:
nem az. csak még lassúak a reflexeim és nem tervezem el néha, hogy hova akarok beparkolni, aztán utólag jut eszembe. addig meg nem akarom a forgalmat feltartani.
2021. okt. 26. 16:47
 4/15 anonim ***** válasza:
59%

#1 Tudjuk, te kenblokként születtél. Véredben van a vezetés. Az oktatód az első óra után elküldött vizsgára. Lewis Hamilton is a tőled tanultak miatt lett 7-szeres világbajnok.

Ülj le te bohóc. Mindenki volt tapasztalatlan, de ahogy #2-ben leírtam, tapasztalat ellenére sem lehet valaki mindig 100%-ig biztos a dolgában. Ez nem hiba, nem hiányosság, hanem a valóság.

2021. okt. 26. 16:50
 5/15 anonim ***** válasza:
33%
Ebből az derül ki hogy még nem szabadna neked autó közelébe se menni.
2021. okt. 26. 17:39
 6/15 krwkco ***** válasza:
91%

"Hogy szoktátok megoldani sofőrként a bizonytalanságot? Jó a módszerem?"

Jó a módszered. Majd ha több tapasztalatod lesz, akkor gyorsabban megy majd a parkolás és nem lesz erre szükség. De addig is rendes tőled, hogy nem tartod fel hosszasan a többieket.

A többségnek erre általában nincs szüksége, mert egyből be tud tolatva parkolni. Vagy ha kell egy kis igazítás, akkor azzal már nem akadályozza a forgalmat.

Részemről azt mondanám hasonló korrekciós helyzetnek, hogy ha ismeretlen helyen elvétem a kijáratot a körforgalomban, akkor megyek még egy kört.

2021. okt. 26. 19:03
 7/15 anonim ***** válasza:
95%
Ez a "nem szabadna neked autót adni" dolog hülyeség. Még mindig jobb egy bizonytalan ember, aki tudja, hogy bizonytalan és ezért a biztonság felé megy el. Mint valaki aki bizonytalan de azért csinálja a hülyeséget. Vagy éppen annyira túlteng benne az önbizalom, hogy a végén baleset, károkozás lesz a vége.
2021. okt. 26. 20:09
 8/15 A kérdező kommentje:
hozzátenném, hogy új sofőr vagyok, de rengeteg olyan ember van, akinek régóta van jogsija és állat módon vezet. Szóval én legalább próbálkozok nem ártani másoknak.
2021. okt. 26. 21:09
 9/15 anonim ***** válasza:
93%

jól csinálod

élni és élni hagyni elv

2021. okt. 26. 21:17
 10/15 anonim ***** válasza:
90%

Bekanyarodásról vagy parkolásról van szó?

Bekanyarodásnál nem tudom, hogy mit lehet bizonytalankodni.

Parkolásnál nekem is van olyan, hogy berakom először csak úgy orral ferdén, aztán ha szabad a pálya, akkor kiállok és beparkolok rendesen.

2021. okt. 26. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!