Lehetséges, hogy semmi érzékem sincs a vezetéshez?
Sziasztok!
39 órát vezettem már le, de még most sem érzem biztosnak a vezetést, illetve kétlem, hogy sikeresen le tudjak rakni egy forgalmi vizsgát.
Előfordul, hogy az alapvető dolgokat is elvétek, amik miatt egyre csak többet hibázok. Ráadásként jelenleg már a 3. oktatómnál tartok, egyikőjüknél sem éreztem magamat magabiztosnak. A jelenlegi oktatóm a föld legsötétebb zugába is elküldene, ha egy nagyobb hibát vétenék.
Alapvetően egy túlságosan is nyugodt, csendes srác vagyok, és ki nem állom, mikor valaki felemeli a hangját, valamiért nem bírom az ilyen helyzeteket. Az ilyen esetek meg csak a bizonytalanságot eredményeznek számomra.
A sok negatív tapasztalatom a vezetéssel kapcsolatban teljesen elvette már a kedvemet, már annyira, hogy legszívesebben emberek közé se mennék.
Lehet semmi érzéked nincs hozzá. Vannak így még sokan.
Van aki nem tud főzni, nem ért a telefonokhoz, vagy bármihez .
Attól még ő pont olyan ember mint a többi, csak azt kell neki csinálni amit tud, amihez van érzéke, kedve.
Alapvetően az a baj, hogy a vezetéshez nem órák, hanem hónapok kellenek "éles" helyzetben mire az ember magabiztos lesz, rutinos vezetéshez meg évek.
Plusz még jó sofőröknek is van olyan napja, amikor rosszabbul, kevésbé körültekintően vezetnek, vagy csak rosszu nidul a napjuk.
Én sem vagyok egy könnyű eset. Már kb. a 70. óránál tartok.
Már a vizsgára készülünk tematikusan.
Lévén, hogy 32 éves nő vagyok, úgy vágtam bele, hogy nekem a kötelező minimum 60 óra lesz. Tehát ehhez képest egész jó vagyok.
Sokat kell gyakorolni.
Az oktatóm azt mondja olyan ez mint a nyelvtanulás. Van akinek nehezebben megy, de a végére mindenki megtanul.
Nekem azt mondja, nem leszek egy Sumacher, de napról napra fejlődést lát, és szerinte ezért vagyok csodálatos.
2-es:
Az viszont megnyugtató, amit írtál, hogy néha a jó sofőrök is vezethetnek rosszabbul. Így legalább látom, hogy nem velem van baj.
Ma a város összes vizsgát érintő egyirányú utcáját jártuk végig ló halálában 50 perc alatt, péntek délután 5 és 6 között.
Az utóbbi napokban rosszabbul aludtam, ma az oktatóm is mondta, hogy nagyon kész van.
Picit kapkodósnak éreztem a mai órát, de van ilyen.
Legalább nem fulladtam le.
Nem is lett volna baj semmivel, ha azt a kb. 20 egyirányú utcát nem 1 órába sűrítjük bele.
De nem baj. Megvagyunk ezzel is.
Majd lesz jobb a jövőhéten, amikor nem kell annyira sietni.
Azok akik volán mögött nőttek fel is simán megbuknak 1x a 30. óra után.
Nem kell aggódni ;)
Lehet, hogy nincs érzékes, de lehet, hogy csak nem érzed magabiztosnak magad mikor vezetsz. Lehet ez az oktató miatt, vagy hogy mielőtt belevágtál volna a jogsi szerzésbe nem láttad mások hogy vezettek vagy ilyesmi.
Én is kb 2 hét múlva kezdenék vezetni, viszont apukámnak is csak 2 éve van jogsija, ezelőtt nem tudtam hogy hogy néz ki a vezetés. Emiatt félek, hogy nem fogok tudni vezetni, meg nekem a sebességváltás művészete érdekes.
DE, ha az oktató miatt félsz, hogy rád kiabál, akkor úgy ülj be a kocsiba, hogy "Menni fog, meg tudom csinálni", ne görcsölj azon, hogy vajon mikor csesz le, hanem úgy próbálj vezetni, mintha csakúgy mennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!