Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A biciklisek milyen jogon...

A biciklisek milyen jogon mennek a forgalomba?

Figyelt kérdés
úgy használják a sz@ros biciklijüket mintha nekik is autójuk lenne vagy nemtudom, körúton is csomószor lehet látni h abba a nagy forgalomba ő az út közepén teker, plusz csomó idő egy kocsihoz képest mire begyorsul. nagyon idegesitenek igazából lerugnám mind:D bicikliúton biciklizzenek..kikezek pf
2010. szept. 2. 21:37
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
hát több jutott nekünk az életbe mint neked 30 évesen egy országúti bicikli:D hát legyél büszke magadra de télleg.
2010. szept. 2. 22:00
 12/43 anonim ***** válasza:

A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:57

Ha tőlem kérded: az út közepénél előzgette az autókat. Lehet nem voltam elég egyértelmű. Későre jár már... :)

2010. szept. 2. 22:02
 13/43 anonim válasza:
55%
alanyi jogon:D
2010. szept. 2. 22:10
 14/43 anonim ***** válasza:

Még bőven nem vagyok 30. Nem akarok semmi rosszat az autóknak, csak szeretnék túlélni. Mellesleg a KRESZ szerint semmi szabálytalanság sincs azokban, amiket írtál.(Ja, hogy a KRESZ módosításokat már nem nézed meg?)

Csak engem valahogy irritál ez a hozzáállás, hogy "lerugnám mind" (a profi helyesírásodat már csak zárójelben dicsérem meg). "kikezek" emberek, annyi, hogy kerékpár van alattuk, nem egy kocsi. Ez valóban súlyos vétség..

De szeretnék visszakérdezni egyet: szerinte hogyan közlekedjen egy kerékpáros a városban? Járda ugye kilőve, a városomban pedig bicikliút nincs. Menjek a megsüllyedt csatornafedelek-kátyúk közti 30cm-es jobboldali részben? Aztán ha jön egy kátyú, akkor kikerülöm, egy oldaltávolságot remekül meg nem tartó autós el is ütött. Vagy inkább menjek 30 centivel beljebb, ahol egyenes vonalban tudok haladni, és így nem kell szlalomozni? Kicsit ha a másik szemszögéből is néznéd a dolgokat, akkor sok mindenre rájöhetnél.

2010. szept. 2. 22:11
 15/43 anonim ***** válasza:
0%
A kerékpárosokra vonatkozó része a KRESZnek még akkor íródott,amikor lovaskocsik meg néhány autó járt az utakon!Nem engedném őket autók közé.Járjanak a járdán!Ott legfeljebb elütnek egy gyalogost,könnyebb sérülés,de ha autó üti el őket könnyen megmurdelhatnak!És milyen dolog az hogy nem kell ismerniük a KRESZt?Talán a STOP táblát ismerik,de az elsőbbségadás kötelező tábláról fogalmuk sincs!
2010. szept. 2. 22:11
 16/43 A kérdező kommentje:
ahogy akar...jobbra tartással, vagy akármi, de ne az út közepén.
2010. szept. 2. 22:15
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

és te mi jogon bántanál bicikliseket?

építs bicikliutat és garantáld hogy ott lehet közlekedni.

járdán nem közlekedhet a KRESZ szerint.

KRESZ egyik alap szabálya hogy alkalmazkodj a többi közlekedőhöz, ahogy ők is teszik hozzád.

én általában mindig lehúzódok akár parkolóba vagy bárhova ha látom h autós előzne, mégis 1x se jut eszébe h ne lökjön bele az árokba.

meg elsőbségem van és kihajt elém úgy h blokkoló kerekekkel épphogy elkerülöm az ütközést.

nézzenek az autósok is magukba.

ha az autós leszorítja a biciklit akkor titeket meg szorítson le egy 12t-s kamion az árokba...

ki a nagyobb alapon ahogy ti csináljátok..

2010. szept. 2. 22:15
 18/43 A kérdező kommentje:
nem bántanám a bicikliseket, eszembe sincs csak írtam de nem komolyan gondoltam, na. amúgy hagy ne az én dolgom legyen hogy bicikli utat építsek:D igen ez a szabály tényleg hülyén van kitalálva, de akkor se az út közepén kéne menni, legalább akkor kitalálnának egy olyat hogy aki a forgalomba akarja használni a biciklit az tegyen le valamilyen jogsit, de ezt írtam már na mindegy
2010. szept. 2. 22:21
 19/43 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

ahogy akar...jobbra tartással, vagy akármi, de ne az út közepén.

És egy jobbra tartó kerékpárost hogyan előznél meg? Megtartanál mellette kb 80-100cm-es oldaltávolságot? Ha igen, akkor már úgyis át kell menned a másik sávba. Ha nem, akkor meg veszélyezteted a bringást(kátyút kell kerülni, vagy bármi egyéb), és csak azt éred el, hogy legközelebb beljebb húzódik, hogy mindenképpen sávot kell, hogy váltság előzésnél.

2010. szept. 2. 22:22
 20/43 anonim ***** válasza:
100%

biciklire lehetetlen a jogsit szabályozni

leugrok gyorsan és tolom, hopp gyalogos lettem:)

senki nem látta h én rajta ültem..

am énse akarok senkit bántani kamionnal ne érsd félre

most csinálom a jogsit kocsira és biciklizek közbe

hidd el többször szabálytalankodnak az autósok mint a biciklisek

KRESZ szerint zebránál már a szándék jelzésénél meg kell állni..hát b@sznak..

nem azt mondom h énis befogom 100%-ba tartani.

de pl. ne üssük már el a biciklist, főleg ha elsőbbsége van.

am biciklire, kocsire és minden egyébre én bevezetném hogy 70+ NE!

életveszélyesek..

vagy ha mégis akkor félévente orvosi vizsgálatra kötelesek legyenek hogy jobban szűrhető legyen (ez persze nem a bringára vonatkozik..)

2010. szept. 2. 22:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!