Az ilyen személy veszélyes a közlekedésben, bevonnátok a jogosítványát?
Parkolással én is sokáig úgy voltam, hogy "egyszerű" helyeket kerestem ahol kényelmesen elférek, nem megyek neki másnak.
Illetve a mai napig úgy parkolok, hogy próbálok előre gondolkozni és például azt nézni, hogy inkább legyen messzebb, de tudjak kényelmesen kiállni, mint hogy centizgetni kelljen a többieket.
Ajtó rányitásról meg ne is beszéljünk.
A parkoló tavoli, üres részen megállni tenyleg lehet erdemes, de a szóban forgó a kepessegei miatt teszi. Ám legyen, mindenki oda all ahova akar, meg tud... Legalabb belatja.
A kenyelmes tempóban közlekedésert sem lehet ugye elvenni senkinek a jogsiját, de azert itt mar felmerül, hogy a forgalom ritmusát jó lenne felvenni! Erre minden jogsival rendelkezőnek illene törekednie, mert 60km alatt ha 100-an megelőzik mert ő a 90 helyett nyíl egyenes úton is csak 60-65-70-nel akar menni, az 100 db emelt kockázatú manővert jelent.
Egy szó mint szaz, az ilyen típusú vezetőknek inkább a tömegközlekedest ajanlanám. Időben sem veszít, és ha tényleg nem tud magabiztosan részt venni a forgalomban, akkor ne erőltesse.
"az 100 db emelt kockázatú manővert jelent"
Semmi emelt kockázat nincs benne, ha szabályosan előzöl.
Nyilván ehhez az kell, hogy az embernek ne boruljon el az agya, és türelemmel ki kell várni a helyzetet. Erre mondom mindig, hogy előzni nem "kell" hanem "opció".
Az előzés egy összetett, erzekszerveket jobban igénybevevő manőver, ha tetszik, ha nem.
Lesel ki a balfék mögül, aztan tavolságot becsülsz, végül savot valtasz ketszer is. Ezzel 3 olyan dolgot is csinalsz, amit el lehet rontani. Igaz vezetői engedellyel a tarcaban ezt illene tudni megvalósítani, csakúgy mint a forgalom ritmusával együtt haladni, de latjuk, hogy az sem megy mindenkinek...
És belefutottam egy cikkbe ahol a KRESZ 26. PG 5 bekezdest is hivatkozták, miszerint indokolatlanul lassu sebességgel a forgalmat nem lehet feltartani.
Tehat ha az út minősége elfogadható es ugy nagyjaból minden stimmel akkor sem lehet ezek szerint kullogassal rongálni a többi közlekedő moralját!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!