Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel autó tulajdonosként...

Dízel autó tulajdonosként kezdjek el félni, hogy az autómat betiltják, vagy értéktelenné teszik?

Figyelt kérdés
Sziasztok, megmondom őszintén nagyon aggaszt ez a dízel autós mizéria. Van egy 1.9 TDi Seatom, és a szüleimnek egy 1.6 CRTDi Skoda Octáviája. Most olvastam, hogy nem lesz AdBlue hamarosan elérhető, azonban ez nem érint sem engem, sem a szüleimet, mert egyik autóban sincs szükség rá. De viszont még mindig rengeteg olyan hírt olvasok, hogy a dízel autókat betiltják, korlátozzák, ellehetetlenítik. Mielőtt bárki bántana, hogy "kormos dízel", egyik sem kormol, az 1.9 TDi sem. Nem értem miért utáltatják meg az emberekkel a dízel autókat! :( Nagyon aggódok. Vélemények?
2021. okt. 20. 21:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%

ne olvassál ennyit, megárt

Belátható időn belül nem lesznek betiltva. Pár nagyváros bizonyos kerületeiből kitoltotta őket, de azt vegyed észre, hogy ahol megtették mindig Euro normához volt kötve és olyan országokban, ahol 10 éves autó már őskövületnek számít.

Nálunk bohóckodik ezzel KariGeri, de ha megnézed milyen alsó korlátot akarnak, láthatod, hogy csak igen régi autók érintettek. Aztán kalapomat rá, hogy ha bevezetik, rövid időn belül jön a "dízel díj", aminek ellenében mégis behajthatsz...

2021. okt. 20. 21:57
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Ment a zöld pipa! Igen, Euro normához kötötték, azonban sajnos az én 17 éves őskövület Seatom Euro 3-as, így őt bizony már mindenhonnan korlátoznak. Meg egyébként, ki fogja megmondani ,hogy az adott autó dízel? :) Majd a rendőrök egyesével megállítanak mindenkit, és felnyittatják a motorháztetőt? Vagy megnézik a fordulatszám mérőt? :) Igaz, az 1.9 TDi annyira traktor,hogy a város másik végéről is hallani , hogy ez bizony dízel!
2021. okt. 20. 22:02
 3/16 anonim ***** válasza:
49%

Én nem aggódok. Nem fogják csak úgy betiltani őket. Ha el is kezdik akkor is max. a nagyobb városok belvárosaival kezdik meg kialakítanak övezeteket ahova nem lehet behajtani. De ott is meg lesz határozva egy bizonyos környezetvédelmi besorolás a behajtásra. Vannak nagyvárosok ahol tényleg vannak ilyen jellegű intézkedések Európa szerte. Itt ez még szerintem évekre van.

Azon meg nincs mit szépíteni, de a dízel az kormol. Sajnos ez ilyen műfaj. Szerencsére ennek nem igazán van látható jele ha minden jól működik.

2021. okt. 20. 22:04
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Ment a zöld pipa! Kicsit sikerült megnyugtatnotok! Igen, kormol, ez biztos, de közel sem annyira mint ahogyan azt a nagy "zöldek" beállítják!
2021. okt. 20. 22:06
 5/16 anonim ***** válasza:
54%

Rendszámfelismerő azonnal dobja a típust is, milyen motorral van.

Szmogriadó esetén van bibi, akkor pl ki vannak tiltva a régiek.

Pár éve akkor megszívtam, inkább váltottam kisköbcentis benyásra.

Pont ugyanannyit fogyaszt mindkettő.

2021. okt. 20. 22:06
 6/16 A kérdező kommentje:
Az lehet, hogy ugyanannyit fogyaszt, de cserébe a dízel kétszer úgy megy, ami persze nem mindenkinek lényeges. És sokkal több kilométert elmennek mint a kisköbcentis háromhengeresek :)
2021. okt. 20. 22:08
 7/16 anonim ***** válasza:
96%

#3: ezt a kormolást nem értem. 10 éves dízelem van, nem is kis motorral, de ha fehér papírzsepivel törölgetem a kipufogócső belsejét, ugyanolyan fehér marad.

Furcsa ez a nagy dízel ellenesség, mert amikor 25-30 éve elkezdtek terjedni pont azzal adták el őket, hogy környezetbarátabbak benzinesnél. Igen, mert kevesebb CO2-t termelnek. Aztán ugye rájöttek (bár gondolom régen is tudták), hogy részecskéket küldenek a levegőbe, így jött a részecskeszűrő. Na de most ezzel és még AdBlue-val együtt már igazán zöldek.

Tehát: nem dízeleket kéne köpdösni, hanem Euro normák szerint, típustól függetlenül kezelni a dolgokat.

2021. okt. 20. 22:12
 8/16 A kérdező kommentje:
Egyetértek teljesen! Köszönöm a válaszodat! BMW-nél dolgozik egy ismerosom, es szerinte a dizelek tisztabb levegot engednek ki mint amit beszivnak :)
2021. okt. 20. 22:16
 9/16 anonim ***** válasza:
24%
Budapesten elképzelhető, hogy euro 5 alattiakat betiltják belátható időn belül. Sehol máshol.
2021. okt. 20. 22:18
 10/16 anonim ***** válasza:
62%
Nem kell.
2021. okt. 20. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!