Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan vehetném rá apukámat,...

Hogyan vehetném rá apukámat, hogy szabályosan közlekedjen?

Figyelt kérdés

Én most csinálom a jogsit. Még csak a 8. óránál vagyok, de mikor apum mellet ülök, akkor mindig az az érzésem, hogy el fog rontani. Egy csomó mindent szabálytalanul csinál, pl. csak lelassít STOP táblánál, vagy épp 130-al megy 90 helyett, de van hogy 1-2 sör után is ugyanúgy vezet. Főleg ez az utóbbi két dolog zavar leginkább. Hiába mondtam neki, hogy ezt így nem kellene, nem tudom meggyőzni. Mindig azt mondja rá, hogy hülyeség, 35 év alatt levezetett 1 millió kilométert szinte folyamatosan gyorshajtva, az első 20 évben szinte minden nap ittasan, és 1 balesete sem volt. De engem még ettől zavar, nem érzem biztonságosnak.

Szerintetek van arra esély, hogy meg tudom győzni hogy legalább mikor mellette ülök akkor szabályos legyen? Vagy ő már úgy sem fog megváltozni?

2021. okt. 19. 00:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
5%
Látom leszavazták, de én is azt gondolom, hogy jelentsed le a helyi rendőrségen, helyzetre való tekintettel anonímitást kérve. Ittasan vezetni ön és közveszélyes, ezzel a lépéssel az apád érdekében cselekednél.
2021. okt. 19. 09:43
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Reméljük magát nyomorítja meg, nem másokat.

Stop táblánál egyébként én sem mindig állok meg teljesen, ha jól beláthato az út, akkor csak nagyon lelassítok, 1-be visszaváltok. Az enyhe gyorshajtás önmagában nem lenne veszélyes, de a 130 már elég durva, általában ez a fajta sofőr leszorít másokat, folyamatosan veszélyeztet, és a többi közlekedő lélekjelenlétének köszönheti a balesetmentességét, vagy ha okozott balesetet észre sem vette.

2021. okt. 19. 09:51
 13/15 anonim ***** válasza:
95%
a piás vezetésben az a "buli", hogy ha baleset van, és nem ő a hibás, akkoris fújatnak szondát, és ha színeződik, akkor mégiscsak ő lesz a hibás, annak minden következményével.
2021. okt. 19. 10:50
 14/15 anonim ***** válasza:

10es

Most ne nekem magyarázd,hogy mi miért van.Én tudom,mi miért van.Szakmámból kifolyólag 2 évente hatósági vizsgát kell tennem KRESZ-ből,tudom,miről beszélek.

Ahol elsöbbségadás kötelező jelzőtábla van,ott a felsőbbrendű útról érkezve "viszonylag" jól belátható már messzebbröl is a becsatlakozó útról a kereszteződéshez közeledő forgalom.Így ott nem indokolt.

Stop táblát a nagyobb forgalmú felsőbbrendű útnál szokták kitenni,ahol a felsőbbrendű úton haladva nem lehet belátni a becsatlakozó út forgalmát.(pl a sarkon van egy ház,bokor,más tereptárgy,ami kitakar)

Ezeket nem én találom ki,nem a bizonyítványt magyarázom,hanem a KRESZ mondja ki.Úgyhogy ha ezekkel bajod van,ne nekem mondd,hanem a Közlekedési Hatóságnál relkamálj,kérlek.

És mint mondtam már,nem kioktatni akartalak,csak leírtam,hogy miért kell megállni a vonal előtt még akkor is,ha onnan nem lehet belátni a keresztirányú forgalmat.De ha gondolod,bármelyik közlekedési rendőrt megkérdezheted,vagy oktatót.

2021. okt. 19. 11:37
 15/15 anonim ***** válasza:

Remélem azóta meglett a jogsid. Én kb 15 éves korom óta vezetek, 17 évesen tettem le a jogsit előtte 1x voltam eltiltva jogsi nélkül vezetésért. Amint meglett a jogsim úgy éreztem hogy szabadon lehet vandálkodni, utólag visszagondolva egy igazi ny0m0rék voltam. Tipik hüly3gyerek aki megveszi a nagyaudit, szét tapossa a városba semmivel se törődve és mindenféle állapotban is vezet. Stop táblánál sztem 1 évig meg se álltam.

Kb 18 éves koromig ment így, akkor nőtt be a fejem lágya ilyen téren. Apádnak szerintem sose fog. Mondjuk nekem is egy kiflibe hajtott bmw kellett ahhoz hogy rájöjjek bármikor megtörténhet a baj. Azóta marha óvatosan vezetek általába. Autópályán lövöm neki max, stop táblánál is megállok (bár amúgy most konkrétan megbüntettek pár napja hogy nem álltam meg miközbe megálltam, ami azért komoly mert mikor 1 éven keresztül állatkodtam és inkább nem is írnám le hogy vezettem egy darab pontot nem bírtak adni :D) kicsit ironikus hogy mióta normálisan vezetek azóta szoktam bírságokat kapni mert pont rosszkor lát meg egy rendőr.

2022. okt. 11. 02:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!