Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autósok, ha elengedtek egy...

Autósok, ha elengedtek egy gyalogost, ahol szabályosan átkelhet az úton, de lámpa ezt nem szabályozza, figyelitek, hogy a veletek szemközti irányból is elengedik-e?

Figyelt kérdés
Többször belefutottam gyalogosként, hogy aki átenged, nem érti, miért nem indulok el. Én minden irányt figyelek, hogy biztonságos-e, és van, amikor egyik irányból elengednek, másikból nem, gyorsan jön, gyorsít, megelőzi azt aki elengedne. Legutóbb rám dudált, aki el akart engedni, de másik irányból túl gyorsan jött másik autó, és túl közel volt, ezért nem léptem le a járdáról, pár másodpercről volt szó.
2021. máj. 2. 20:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik lecke, amit kezdő vezetőként megtanultam, higy ha udvariaskodom, ne függjön a kimenet másoktól.
2021. máj. 2. 20:50
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez szimpatikus, csak a sürgetést nem értem, amikor egyértelmű a közlekedési helyzet. Csak nem üttetem el magam. :-)
2021. máj. 2. 20:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, nem rád dudált, hanem a másiknak próbált jelezni.

Cagy mégis neked szólt, de azert, ne indulj el. Persze az is lehst, valóban sürgetetett. De nem biztos.

2021. máj. 2. 21:08
 4/9 anonim ***** válasza:
31%
Hát ha már megállok mert ugye ez muszáj lenne, azért remélem hogy gyorsan átmegy az illető és nem nézelődik még jobbra balra főleg ha sietek valahova
2021. máj. 2. 21:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha szemből érkező nem engedi el én arra szoktam dudálni, esetleg ha bamba a gyalogos vagy fülessel megy és telefonját nézi és közel van a szembe jövő akkor is dudálok egyet, hogy figyeljen oda, mert nem biztos, hogy a másik sofőr is figyel és nem nézett le pont a rádióra,navira vagy a telefonjára. Volt már példa, hogy felém fordulva szétrakta a kezeit miért dudálok ha megálltam, aztán elmagyaráztam neki. Talán a gyalogos is tanul belőle és legközelebb nem csak az egyik irányba néz el. Több sávos úton is szoktam figyelni, hogy a többi sáv meg e áll vagy bámul miért állok meg. Sajnos volt már nem egyszer példa, hogy én megálltam, a belső sávban pedig ugyan úgy elhajtott, szerencsére akkor résen volt a gyalogos is.
2021. máj. 2. 21:20
 6/9 anonim ***** válasza:
74%

4! Spkan nem értik, miért tököl annyit a gyalogos. Azert, mert bizonytalan. Szokatlan, higy valaki átengedi, a másik me nem, ugyanott.

At egyik autós akkor is átengedi, ahol nem kötelező. A másik meg akkor is ledudálja, ha zebrán menne át, ahol még szabad jelzése is van.

2021. máj. 2. 21:22
 7/9 A kérdező kommentje:
A másik autóst figyeltem éppen, amikor az udvarias dudált, őt már nyugtáztam, hogy lassít és átenged, és a másik irányt is ellenőriztem, de pont jött a gyorsabb autós, aki nem lassított. Szóval mivel nem az udvarias sofőr felé fordult a fejem éppen, ezért gondolom, hogy nekem szólhatott a jelzés, nem tököltem.
2021. máj. 2. 22:08
 8/9 anonim ***** válasza:
28%

Kb. három hónapja történt.

Látom jön a puhatestű, lassítok, megállok, átengedem.

Átengedném, de nem megy.

Ablak le, megkérdem, miért nem indul.

Néz, nem érti, vele kommunikálok? Ki mással, kiscsillag?

Hát nem megy amíg a túloldalon nem állnak meg.

De mondom, ha csak ott ácsorogsz, nem fogják tudni, hogy át akarsz kelni. Indulj el.

Ő nem indul.

Közben mögöttem már hosszú sor, dudálnak.

Kiszállok, megfogom a kezét, lerángatom az útra.

Sikít.

Szemből lassítanak, megállnak.

Tovább lököm, menj, látod, megálltak. Mehetsz.

Áll.

Nem érti.

Áll a sávom közepén, teljesen zavartan.

Nógatom, semmi.

Ráüvöltök, menj már át vagy menj vissza! Mozdulj!

Magához tér, átmegy, és nem érti.

Ott áll, immár a túloldalon, áll és nem érti.

Szerintem még mindig ott áll.

2021. máj. 2. 22:42
 9/9 anonim válasza:
51%
Jártam már úgy, hogy léptem a zebrára, lámpa nem volt, és akkor taposott a gázba az épp ott jövő sofőr is, nem sokon múlt, hogy nem ütött el, és még neki állt feljebb. Sokszor látom azt is, hogy nem nézik, van-e gyalogos, főleg reggel, a lakótelepi parkolóból kifordulva a forgalomba.
2021. máj. 3. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!