Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » H Astra 1.7 cdti terhelésnél...

H Astra 1.7 cdti terhelésnél letilt a turbó és kigyúl a check engine, mitől lehet?

Figyelt kérdés
Újraindításnál megszűnik a hiba, érdekesség hogy most most hazafele megálltam így, újraindítottam és lefulladt vagy 3szor egymásután
2021. okt. 18. 15:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hibakód olvasás többet mond

-tippre légtömegmérő

2021. okt. 18. 15:07
 2/12 A kérdező kommentje:

és azzal mit kell csinálni?

egy jó ideje már fentáll ez a probléma, először hágón vettük észre mert csak olyankor terhelődött, aztán utána előzéseknél is észrevettem.

2021. okt. 18. 15:12
 3/12 anonim ***** válasza:
Légtömegmérő így elsőre. Ki kéne cserélni vmi jó minőségűre. De az a biztos ha kiolvassák.
2021. okt. 18. 15:16
 4/12 A kérdező kommentje:
Akkor is kiolvassa a teszter a dolgokat ha nincs kigyúlva semmilyen lámpa?
2021. okt. 18. 15:45
 5/12 anonim ***** válasza:
A hibakód letàrolàsra kerül. Szóval igen.
2021. okt. 18. 15:47
 6/12 anonim ***** válasza:

Hibakódot kellene kiolvasni, akár pedálteszttel.

Az hogy letilt a turbó, nem igazán tudom értelmezni. A turbón nincs tiltás. És amíg nem olvasol ki hibakódot, nem biztos, hgy a turbóval van a baj.

Valamelyik jeladótól tűrésen kívüli jelet kap az ECU, ezért vészüzemmódba helyezi magát. Amikor újraindítod a motort, reseteled a jelen lévő hibakódokat és amíg nem dobja be megint, addig megy normálisan, majd megint jön a vészüzemmód. Az okot kellene megkeresni.

1.7cdti-nél tipikusan ilyen az UEC átvezetésénél a kontakthiba. Ekkor a gázpedál potméterre lenne két hibakód. De ha a fojtószelep (igen, ebben a dízelben VAN!) műanyag fogaskerekei az időtől elfáradva elporladnak, megszorul valamilyen pozícióban a pillangószelep, az is pontosan ilyen tünetet produkál. Ez esetben a fojtószelepre lesz hibakód. Lehet turbónyomás érzékelő is és számtalan más oka is. Első a hibakód kiolvasás, abból lehet kiindulni! Addig csak vaktában találgatás.

2021. okt. 18. 17:09
 7/12 A kérdező kommentje:

ECN 9366

utnána 23452-t ír de nem találok magyarul erre leírást

2021. okt. 18. 20:12
 8/12 anonim ***** válasza:
0234 lehet turbónyomás hiba 52-es utótaggal. Amúgy te nem a Balog Andris vagy?
2021. okt. 19. 07:20
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem :D
2021. okt. 19. 13:49
 10/12 anonim ***** válasza:
OK. Csak azért kérdeztem, mert ő tette fel szinte szó szerint ugyanezt a kérdést előző nap egy másik oldalon.
2021. okt. 19. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!