Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen új autót vegyek?

Milyen új autót vegyek?

Figyelt kérdés
A feleségem 18 éves automata VW poloját akarjuk lecserélni. Ismét legalább 18-20 évben gondolkodunk és szóba jött az elektromos. Keveset megy vele eddig a 18 év alatt 65 ezer km van benne, tehát kb nagyságrendileg kb ennyi idő alatt fogja visszahozni a különbséget 500 Ft / l benzin ár mellett. Ha drágább lesz a benya akkor kevesebb. A kérdés csak az, hogy abban majdnem tutira biztos vagyok, hogy 18 évig az elektromos autónak nem fogja kibírni az aksija, tehát cserélni kell majd amit fogalmam sincs, kb mikor és mennyi lenne ennek az ára. Monduk egy e Corsa esetén. Valakinek ötlete? illetve azért nagyjából számoltam mert nem tudom egy feltöltés mennyibe kerül, csak azt hogy az e corsa 300 kmt megy el egy feltöltéssel.

2021. okt. 17. 14:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
62%
Inkább vegyetek egy jó biciklit és használjátok egy életen át. Aki ilyen szinten spórol annak nem is való autó lényegében.
2021. okt. 18. 05:34
 12/19 A kérdező kommentje:
11- bocsi de nagyon sötét vagy. 9-11 millió forintos autóról beszélünk. Hidd el meg tudom venni az autót csak nem akarok ész nélkül vásárolni, környezet tudatosság és egyéb okokból amiket Te ezek szerint nem érthetsz mert akkora ász vagy hogy neked nem kell spórolni és bármit megveszel ész nélkül utána landol a kukában mert tulajdonképpen nem is kell vagy nem is ilyenre gondoltál. Bravó ügyes gyerek vagy.
2021. okt. 18. 08:56
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

#10: nem egészen. Jóval nehezebb autók ezek, így a futómű részei nagyobb terhelést kapnak, sziletek hamarabb elkopnak. Még azt sem lehet mondani, hogy legalább motortérben nincs szervizelni való, mert pl. légkonci, fűtés, abs, esp, stb. ugyanúgy van bennük. Önmagában a villanymotor az, ami sokáig nem igényel karbantartást.

Illetve amire sokan nem számítanak, hogy gyakoriak az elektornikai problémák velük. Pl. egy ismerősöm Opel Amperáját váltotta le hagyományos benzinmotorosra, mert elege lett belőle, hogy 2 havonta vihette márkaszervizbe.

2021. okt. 18. 09:50
 14/19 anonim ***** válasza:

Én egyelőre nem terveznék elektromos autóval.

Ez a technológia most még gyermekcipőben jár, hatalmas fejlődés várható hatótáv, akkumulátor technológia és töltési sebesség tekintetében a következő évtizedben. Illetve a hosszú távú megbízhatóságról sem tudunk sokat, oké, hogy most a 6-7 éves Teslák még mennek, meg a 10 éves Nissan Leafek, de az is csak 10 év. Egyébként baromi jó dolog az elektromos autó, én nem azért szeretem mert ez menti majd meg a Földet - ott még nagyon nem tartunk, ahhoz a gyártáson és az energia előállításán kéne sokat csiszolni -, de azért, amennyire jól használható. Meg hát most még olcsón üzemeltethető, főleg egy automata váltós Polohoz képest, igen.

Én a helyetekben most valami pár éves használt koreait vennék, szívó benzinmotorral - például Hyundai i20 / Kia Rio. Édesanyámnak is ilyet vettünk végül, pedig hasonló volt a forgatókönyv, képzeld hogy ő is ilyen Polorol váltott (csak az manuális 1.4 volt), és elektromosat akart, de a Hyundai i20-at (1.25 szívó, sok extrával az ülés és kormányfűtéstől a sávtartón át a kétzónás klímáig, mindezt 3 misiért 45 ezer kilométerrel még 2 év garival) nagyon megszerette, ég és föld a Polohoz képest. És fogyaszt nála nagy átlagban (70% Budapest, 30% Bp-Balaton autópálya) 6 litert (a Polo 8,4 volt).

Az meg azért messze van még, hogy kitiltsák az ilyen modern, kicsi benzinmotorokat a városi utakról. Ha ez mondjuk 12-15 év múlva megtörténik, addigra biztosan lesz annyi tapasztalatunk és kiforrott technikánk az elektromos autók terén is, hogy lehet venni sok évre tervezve.

2021. okt. 18. 09:56
 15/19 krwkco ***** válasza:
100%

Tudod otthon tölteni? Garázsban, kertben? Ha erre nincs lehetőséged, akkor a kérdés tárgytalan.

Abban nem bízhatsz, hogy egy ingyenes, nyilvános töltőhöz mindig hozzáférsz. A fizetős töltők között meg most is vannak olyanok, amik benzinárban töltenek. Nagyon valószínű, hogy a létesítési költségek és a vállalati áramárak miatt hamarosan ez lesz az általános.

2021. okt. 18. 10:21
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszi, tudom otthon tölteni, és igen azt hiszem leteszünk az elektromos autóról egyelőre. köszi a válaszokat
2021. okt. 18. 16:48
 17/19 anonim ***** válasza:
50%

" amiket Te ezek szerint nem érthetsz mert akkora ász vagy hogy neked nem kell spórolni és bármit megveszel ész nélkül utána landol a kukában mert tulajdonképpen nem is kell vagy nem is ilyenre gondoltál. Bravó ügyes gyerek vagy. "

Nem tudom hogy ezeket honnan szedted össze de nagyon mellé lőttél. Azért mert írok neked egy választ hogy véleményem szerint neked mi való, attól én még nem veszek meg ész nélkül semmit sem. Jó oké értem vissza szerettél volna nekem vágni valahogy valamilyen formában de ez nem sikerült. És én nem sértegetni akartalak azt szögezzük le, pusztán a véleményemet írtam le mert erre való az oldal hogy a kérdéseket megválaszoljuk. És ne haragudj de az álláspontom még mindig ugyan az. Aki 10M ft magasságában nem képes eldönteni milyen autót vegyek mert ő 18-20 évre előre menőleg akar spórolni az tényleg vegyen inkább egy biciklit.

2021. okt. 19. 20:46
 18/19 krwkco ***** válasza:

Az a kérdés, hogy "Milyen új autót vegyek?" valóban nem megválaszolható. De amivé a kiegszítésben átalakította a kérdező: hogy vegyen-e most elektromos autót, az értelmes. És lehetnek ezzel kapcsolatban jó gondolatokat tartalmazó válaszok.

2021. okt. 19. 21:06
 19/19 A kérdező kommentje:
17 hát ha nem sértegetni akartál akkor eléggé mellé lőttél, akkor nem kellett volna írni semmit mert tanácsot nem adtál ellentétben másokkal, viszont a "vegyél biciklit" az "meg a "spórolás" egész kontextusban igen is sértő volt. Ha nem látod, érzed akkor mindegy. A spóroláson lovagolsz, de nem spórolni akarok csak egy racionális döntést hozni. Nem fillérre számolom ki a költségeket. Az egésznek az volt a lényege amit leírtam, hogy meggyőződjek arról, hogy bizony az akkut cserélni fog kelleni és az hatalmas költség. és ahogy a 18-as írja a lényege az volt, hogy elektromos vagy sem. És el tudom dönteni, csak mielőtt döntést hozok utána nézek, olvasok és kérdezek. Ez utóbbit pl itt. Továbbá mint írtam tudatosan vásárolunk kocsit mert tudjuk hogy ebben sem lesz több kilométer mint a Poloban ezért nem akarjuk váltogatni mert az is mindig egy csomó veszteség. Ezért is gondolkodunk elsősorban az újban és nem használtban. De mindegy hagyjuk akkor spórolok....
2021. okt. 19. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!