Recsegő váltót mi okozhat?
Sziasztok! Az autómban pár hete elkezdett rakoncátlankodni a manuál 6 os váltó. 1,2 nehezen veszi és az R-t is, 5. be való váltáskor pedig recseg, mintha darálna olyan hangja van. Többi sebesség óramű pontos csendes.
3 neves szerelő is látta már, 2 azt mondta hogy nem érdekes ezzel nem tudok kárt tenni az autóban (mintha ez lenne csak a cél) egy másik azt monta vegyek egy új komplett váltót az a legegyszerűbb és már ha ott vagyunk nyílván egy új kuplunk.
Tényleg ilyen drasztikus a helyzet? Keressek még szerelőket vagy törődjek bele?

A legutóbbi szerelőhöz én is emiatt vittem
De beállt aknára majd 15 másodperc után azt mondta van ebbe olaj nem ez a baja

Kuplunghibánál szokott lenni, hogy a legkisebb fokozatokat veszi nehezen. 1, R, esetleg 2.
Próbáld ki, hogy leállított motornál váltasz, ha úgy könnyen beveszi, akkor valószínűleg a kuplung nem szakítja meg a hajtást teljesen.

#5 Megadott időközönként le kell cserélni az olajat a váltóban is. Én se azt írtam, hogy kevés van benne az a gond. 🙂 Ha elfárad az olaj, akkor a szinkrongyűrűket se úgy keni ahogy kell, emiatt reccsen meg.
Cseréltesd le, meglátod jobb lesz, tapasztlatból írom. Adalékot pedig ne tegyél bele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!