Mini vs Clio Sport vs Golf 2.0 GTI vs Astra GTC! Melyik hot-hatch-el járnék a legjobban? Ti melyik mellett döntenétek?
Szeretnék venni max 2 millióért egy vagány kis méregzsákot. Elsődleges szempont a teljesítmény, másodlagos a megbízhatóság (azért jó lenne ha első fél év során nem dekkolna egyből az autószerelőnél). Hétvégi szaladgálós autónak/ékszerdoboznak venném hosszútávra hobbi kelléknek.
* Habár a titkos vágyam a Mini (szigorúan a 2006 előtti kompresszoros a többi nem érdekel) tudom, hogy elvileg nagyon megbízhatatlan. Igazából az is beleférne ha 1-2 év alatt a kocsi vételárát rákölteném, ha utána patent állapotú lenne (3 millióba kerül más használt autó és akkor még nem volt rá költve), mert szerelem és hosszútávon megtartanám, de majd elmondjátok a véleményeteket.
* 2. opció a Clio ami nem tudom mennyire megbízható és baromi ritka (lehet mire aktuális lesz már el is viszik). Ez most merült fel hirtelen alternatívaként és eléggé tetszik a súly/lóerő aránya.
* 3. opció a VW Golf 2.0 GTI. Ez tetszik legkevésbé, nekem jellegtelen és nem tudom ilyen árban lehet-e jót kifogni, de teljesítményre nagyon szép szám a 200 LE. Esetleg Scirocco 1.4 TSI, de az kicsit drágább és a motorja úgy tudom az sem valami főnyeremény.
4. opció az Astra GTC ami nekem nagyon ismeretlen, de teljesítményre teljesen megfelelő és régebbi Opelekről nem hallottam rosszat (nem tudom az erősebb motorváltozatnál mi a helyzet).
Volt ilyen autóm 15 évvel ezelőtt, igen. Nem titok, hogy szerettem. Sajnálom hogy eljárt felett az idő. Ha lehetne ma újonnan kapni, kicsit modernizálva de a jó dolgokat meghagyva benne, akkor simán venném ma is.
Az IDS+ futómű, ha nem sportos, ahogy a kanyarban bekeményíti a terhelt oldalt, akkor nem tudom, hogy mi lenne az... Nem is tudom, hogy a konkurenciánál, ebben a kategóriában, hasonló korban, hasonló árban van-e, volt-e hasonló műszaki megoldás...
Nekem most egy 2018-as autóm van, nem alapmotoros, de ilyen szempontból a nyomába se érhet. Pár dologgal többet tud már, aktív sávtartás, táblafelismerés, stb, de egyáltalán nem érzem űrhajónak a H Astrához képest. Vezetni azt jobb, élvezetesebb volt.
Nekem a sebességfüggő szervó is tetszett és az is hogy sport üzemmódban gombnyomásra direktebb lett. Nem mellesleg ekkor a lengéscsillapítókat is keményebbre hangolta. A mostani lötyögős, nagyon puha szervójú kormányok nekem nem igazán jönnek be. De kinek a pap, kinek a paplan...
Akik szerint a Mini rémálom, azoknak volt egyáltalán? :D
Ha sikerül kifogni egy jót, és jól használod, akkor nem kifejezetten problémás, szerintem be lehet vállalni. Ráadásul nem igazán van szebb autó ennyiért :)
A többi autó is jó lehet a felsorolásban, bár azokkal nincs tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!