Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mini vs Clio Sport vs Golf...

Mini vs Clio Sport vs Golf 2.0 GTI vs Astra GTC! Melyik hot-hatch-el járnék a legjobban? Ti melyik mellett döntenétek?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni max 2 millióért egy vagány kis méregzsákot. Elsődleges szempont a teljesítmény, másodlagos a megbízhatóság (azért jó lenne ha első fél év során nem dekkolna egyből az autószerelőnél). Hétvégi szaladgálós autónak/ékszerdoboznak venném hosszútávra hobbi kelléknek.

* Habár a titkos vágyam a Mini (szigorúan a 2006 előtti kompresszoros a többi nem érdekel) tudom, hogy elvileg nagyon megbízhatatlan. Igazából az is beleférne ha 1-2 év alatt a kocsi vételárát rákölteném, ha utána patent állapotú lenne (3 millióba kerül más használt autó és akkor még nem volt rá költve), mert szerelem és hosszútávon megtartanám, de majd elmondjátok a véleményeteket.

[link]

* 2. opció a Clio ami nem tudom mennyire megbízható és baromi ritka (lehet mire aktuális lesz már el is viszik). Ez most merült fel hirtelen alternatívaként és eléggé tetszik a súly/lóerő aránya.

[link]

* 3. opció a VW Golf 2.0 GTI. Ez tetszik legkevésbé, nekem jellegtelen és nem tudom ilyen árban lehet-e jót kifogni, de teljesítményre nagyon szép szám a 200 LE. Esetleg Scirocco 1.4 TSI, de az kicsit drágább és a motorja úgy tudom az sem valami főnyeremény.

[link]

4. opció az Astra GTC ami nekem nagyon ismeretlen, de teljesítményre teljesen megfelelő és régebbi Opelekről nem hallottam rosszat (nem tudom az erősebb motorváltozatnál mi a helyzet).

[link]

2021. okt. 15. 11:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Volt ilyen autóm 15 évvel ezelőtt, igen. Nem titok, hogy szerettem. Sajnálom hogy eljárt felett az idő. Ha lehetne ma újonnan kapni, kicsit modernizálva de a jó dolgokat meghagyva benne, akkor simán venném ma is.

Az IDS+ futómű, ha nem sportos, ahogy a kanyarban bekeményíti a terhelt oldalt, akkor nem tudom, hogy mi lenne az... Nem is tudom, hogy a konkurenciánál, ebben a kategóriában, hasonló korban, hasonló árban van-e, volt-e hasonló műszaki megoldás...

Nekem most egy 2018-as autóm van, nem alapmotoros, de ilyen szempontból a nyomába se érhet. Pár dologgal többet tud már, aktív sávtartás, táblafelismerés, stb, de egyáltalán nem érzem űrhajónak a H Astrához képest. Vezetni azt jobb, élvezetesebb volt.

Nekem a sebességfüggő szervó is tetszett és az is hogy sport üzemmódban gombnyomásra direktebb lett. Nem mellesleg ekkor a lengéscsillapítókat is keményebbre hangolta. A mostani lötyögős, nagyon puha szervójú kormányok nekem nem igazán jönnek be. De kinek a pap, kinek a paplan...

2021. okt. 15. 16:09
 12/12 anonim ***** válasza:

Akik szerint a Mini rémálom, azoknak volt egyáltalán? :D

Ha sikerül kifogni egy jót, és jól használod, akkor nem kifejezetten problémás, szerintem be lehet vállalni. Ráadásul nem igazán van szebb autó ennyiért :)

A többi autó is jó lehet a felsorolásban, bár azokkal nincs tapasztalatom.

2021. okt. 17. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!