Fékbetét/kuplungtárcsa miért tartalmazhat még mindig azbesztet?
Figyelt kérdés
Autószerelőkön még össz vissz egy szerelőn láttam eddig maszkot, ő elmondta, hogy ezért kell. És a fékpor nagyon káros és környezetszennyező.2021. okt. 14. 13:20
2/7 anonim válasza:
Fékpor nem azonos az azbeszttel.
Próbáld ki egyszer hogy sűrített levegővel fújasd ki az első keréknél mindent, majd meglátod mekkora por jön ki.
Ez nem azbeszt és mégse szeretik belélegezni.
3/7 anonim válasza:
Fékpor veszélyes, belélegezni nem szabad. Persze egyszeri érintkezés nem számít, de ők folyamatosan ezt csinálják.
Azbeszt nincs benne, szerintem csak így egyszerűbb volt elmagyaráznia
4/7 anonim válasza:
Nincs benne azbeszt, de hasonló károkat okoz, nem ürül ki a tödő-ből, csak lerakódik, és ha sok van benn rákot okozhat.
5/7 A kérdező kommentje:
Mit tartalmaz akkor, ami káros? Azt is mondta, hogy orvosi vizsgálaton azt mondták neki, hogy hagyja abba a cigizést, mert így nem lesz jó. holott sose cigizett. Állítólag a fékportól lehet ez is.
2021. okt. 14. 16:21
6/7 anonim válasza:
Már lassan 20 éve betiltották az azbeszt használatát.
Grafit, kerámia, gyanta, vasoxid, acél, alumínium, kevlár-cellulóz, gumi, gumi-nitrát és ehhez hasonló finomságokat tartalmaz :D
Szerintem itt nem az anyagokkal van gond hanem azzal, hogy ezek szinte nano-szemcsékre kopnak amit az emberi tüdő már nem képes felfogni és bekerül a véráramba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!