1500-2000 az alapjárat és csak növekszik?
Adott egy 1.3 Fiesta ami a következő hibát produkálja. Az alapjárat hideg-meleg motor esetén 1500-2000 között pörgeti magát, sőt, néha 2000-2500 között.
Amikkel eddig próbálkoztam azok a szokásos rutin műveletek, fals levegő keresés, fojtószelep tisztítás, cserélve lett az alapjárati motor és a MAP szenzor de a hiba mindezekutan is megmaradt. Hibalámpa nincs, nem érzem hogy sokat fogyasztana az autó, gázbowden nincs felakadva.
Mi okozhat még ilyesmit? Lambdaszondát néztem hogyha lehúzom a csatlakozót a katalizátor előtt akkor is ugyanígy viselkedik, befecskendező szelepek ellenállása ki lett mérve, mind ugyanannyi.
Egyszerűen tanácstalanul állunk a szerelővel a dolog előtt.
Valaki látott már ehhez hasonlót?
Igen azonnal lefullad ha lefogom a csövet.
Az alapjárati motor ledugózása megmarad holnapra.
Azt is kipróbálhatod, hogy leveszed az alapjáratit és ujjal félig befogod az alapjárati beengedő nyílását. Ami a pillangószelep motor felőli oldlalán van. Ahogy több vagy kevesebb levegőt engedsz és a fordulatszám fel-le megy, az alapjáratiban látni kell, hogy hogyan mozog a dugattyú. Ahogy próbál szabályozni a szerencsétlen, de persze nem tud.
Még eszembe jutott, hogy lehet kikopott pillangószelep tengely is. És azt mindenképpen érdemes kipróbálni, hogy leválasztod és ledugózod a kartergáz visszavezetést illetve a fékvákuum cső bemenetét.
Ezek mind jó ötletet, holnap meg is próbálom őket. Bárcsak ne ilyen nehezen hozzáférhető helyre tették volna..
Ma még annyit tettem hogy levettem az akksisarut estére, olvastam hátha csak az adaptációs értékeket kell nullázni aztán újra megtanulja magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!