Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1500-2000 az alapjárat és...

1500-2000 az alapjárat és csak növekszik?

Figyelt kérdés

Adott egy 1.3 Fiesta ami a következő hibát produkálja. Az alapjárat hideg-meleg motor esetén 1500-2000 között pörgeti magát, sőt, néha 2000-2500 között.

Amikkel eddig próbálkoztam azok a szokásos rutin műveletek, fals levegő keresés, fojtószelep tisztítás, cserélve lett az alapjárati motor és a MAP szenzor de a hiba mindezekutan is megmaradt. Hibalámpa nincs, nem érzem hogy sokat fogyasztana az autó, gázbowden nincs felakadva.

Mi okozhat még ilyesmit? Lambdaszondát néztem hogyha lehúzom a csatlakozót a katalizátor előtt akkor is ugyanígy viselkedik, befecskendező szelepek ellenállása ki lett mérve, mind ugyanannyi.

Egyszerűen tanácstalanul állunk a szerelővel a dolog előtt.

Valaki látott már ehhez hasonlót?

2021. okt. 13. 22:16
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Még 1 tünet ami lemaradt, bár valószínűleg a rossz alapjárattal függ össze, ha gyorsítás után lelépek a gázról de még sebességben vagyok érezhetően ránt egyet az autó. Nem a motorfékre gondolok mielőtt valaki ezt mondaná
2021. okt. 13. 22:19
 2/14 krwkco ***** válasza:

Ahhoz, hogy a motor pörögjön, levegő kell. Másként nem megy.

Szóba jöhet még, hogy a fékszervón át kap levegőt. Ott nincs valami sziszegés? Vagy ha leveszed a csövét és lezárod, csökken az alapjárat?

Ha ez nem jön be, sorra le kell zárni a levegőforrásokat. Próbaképpen levenni a pillangószelepről és elzárni a kartergáz visszavezetést. Lezárni a levegőbeszívást minél közelebb a pillangószelephez. Az alapjárati motort leszerelve próbaképpen alá kellene rakni egy gumilemezt, hogy ott semmiképpen ne eresszen át levegőt. Akkor sem, ha erre a kompjutertől utasítást kap.

Megnézni, hogy a szívósor nem ereszt-e valahol. Lyukas-e vagy az injektorok mellett. Szívósortömítés.

Megírod majd, hogy jutottál-e valamire?

2021. okt. 14. 02:55
 3/14 A kérdező kommentje:

A szívósort, a fojtószelep tömítést, az alapjárati motor tömítést tegnap újra cseréltem, azokat a pontokat kizárnám mint lehetséges hibaforrás. A csöveket végignéztem egyessével, egyik sincs kirepedve vagy elérve.

Féktisztítóval már körbefújtam minden pontot korábban beleértve a fékszervó csatlakozását is, azonban sehol sem pörgött fel a motor. Teszek még egy próbát, hátha mégis van valahol valami...

2021. okt. 14. 07:21
 4/14 anonim ***** válasza:

attól, hogy hibalámpa nem világít, még lehet benne elmentett hibakód

féktisztítóval ne fújkálj a motortétrben... ez a vegyszer megeszi a gumi tömítéseket és csöveket

2021. okt. 14. 09:58
 5/14 krwkco ***** válasza:

"Az alapjárati motort leszerelve próbaképpen alá kellene rakni egy gumilemezt, hogy ott semmiképpen ne eresszen át levegőt."

Csak a pontosítás kedvéért: Ezt nem úgy értettem, hogy egy új tömítést, hanem egy teli gumilemezt. Hogy az alapjárati szelep mindkét nyílása le legyen zárva. Ezzel ki lehet zárni azt, hogy a kompjuter utasítására vagy egyszerűen elakadás miatt az alapjárati sok levegőt adjon.

2021. okt. 14. 11:14
 6/14 krwkco ***** válasza:

"féktisztítóval ne fújkálj a motortétrben... ez a vegyszer megeszi a gumi tömítéseket és csöveket"

Az alatt a rövid idő alatt, amíg elpárolog, nem fog ártani semminek. A féknél is vannak gumitömítések és gumicsövek, mégis szabad használni.

2021. okt. 14. 11:16
 7/14 anonim ***** válasza:
#6: igen, pl. a tárcsára, de a dugattyú körüli gumitömítésre tilos fújni
2021. okt. 14. 11:19
 8/14 A kérdező kommentje:

Még én is pontosítok, a nincs hibakódot úgy értem hogy géppel kiolvasva nincs, se aktív se tárolt hibakód.

Délután megnézem mi történik ha lezárom az alapjárati szelepet akkor.

2021. okt. 14. 11:26
 9/14 A kérdező kommentje:
Addig is egy gyors kérdés amíg nem tudok biztosat, az alapjárati új, így is lehet hogy rossz?
2021. okt. 14. 12:15
 10/14 krwkco ***** válasza:

Egy utángyártott alkatrésszel mindig lehetnek gondok. De ha a korábbival is ugyanilyen volt az alapjárat, akkor nagyon valószínű, hogy nem hibásak. De a lezárással azt is tesztelni tudod, ha kompjuter indokolatlanul nagy jelet ad neki.

Egyébként, ha kiveszed a légszűrőt és befogod a szívócsőbe vezető nyílást, akkor azonnal lefullad a motor?

2021. okt. 14. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!