Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt autó vásárlás esetén...

Használt autó vásárlás esetén meg szokta engedni a kereskedő?

Figyelt kérdés

Kiszemelt autót engedi állapot felmérésnek kitenni?

Akár azt is megengedheti, hogy elvigyük egy közeli helyre és álla nézzünk stb...

Interneten lehet találni olyanokat, akik országszerte vállalnak ilyen állapotfelmérést.

Ha felhívjuk a kereskedőt a rendszámot is megmondja, hogy utána tudjuk nézni az autó elő életének?

Hogy működik ez?

2021. okt. 10. 20:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs titkolnivalója és fizeted, megengedi.
2021. okt. 10. 20:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Fizetés csak állapotfelmérés után derülne ki.
2021. okt. 10. 20:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem engedi, akkor ott kell hagyni
2021. okt. 10. 21:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
2. Az állapotfelmérést fizeted.
2021. okt. 10. 22:04
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Ma már vannak olyan szakemberek is, akik a helyszínre elmennek veled, és ott nézik át. Ezt csak tájékoztatásképpen mondom. Én így csináltam, mert egyszerűbb volt.

Amelyik eladó (kereskedő) húzza a száját a műhelybeli átvizsgálásra, vagy kifogást keres, azt hagyd a csodába! Ráköltenél erre az átvizsgálásra 10-20e Ft-ot. Logikus, hogy ha semmi komolyabb negatívum nem derül ki, akkor meg is vennéd, nem? Nem fogsz 10 autóra ennyit kifizetni, hogy utána egyet megvegyél a 10-ből. Szóval, aki ezt akarja, azt komolyan érdekli az az autó. Ha a kereskedő nem akarja ezt engedni, akkor jó oka van rá, hidd el!

2021. okt. 10. 22:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a minimum, hogy a saját telephelyén engedi átvizsgálni, ehhez vagy aknát vagy rámpát biztosít hogy alánézhessen a vevő vagy a vevő szerelője, vagy az ilyen vizsgálattal helyszínre kiszállást végző cég szakembere. Ha ezt nem engedi, akkor ott kell hagyni.

Arra viszont nem hiszem hogy a kereskedőnek lenne kapacitása, hogy addig bezárja a kereskedést, és elmenjen az érdeklődővel egy külsős szervizbe a vevő költségére átvizsgáltatni az autót,neki az idő pénz, illetve ha van alkalmazottja, nem biztos, hogy ki tudja vonni a melóból arra az időre, amig elfurikázzák, átvizsgálják, visszafurikázzák a kereskedésbe, az autót meg csak úgy nem fogja odaadni hogy vidd nézesd meg. Ha te lennél a kereskedő, és jönne egy tesókám típusú vevő Te se adnád oda a slusszkulcsot hogy vidd vizsgáltasd át...

Youtubeon nézz utána, hogy működnek ezek a dolgok pl. https://www.youtube.com/c/TiborVarga-autovizsgalat

2021. okt. 11. 01:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Tavasszal vettem egy kocsit. Megnéztem először csak egyedül mentem, gyorsan körbe néztem de nagyjából szimpatikus volt, szakadt az eső. Másnap vissza mentem alaposabban megnéztem, akkor sem tűnt rossznak, környékén kinéztem egy autószervízt felhívtam, hogy át vizsgálják, pár nap múlva tudták fogadni, a kereskedéssel meg megbeszéltem, hogy akkor ott találkozunk, p rendszámmal odavitték (forgalomból ideiglenesen kivont autó), plusz pénzt nem kértek érte, hogy odavitték nekem, átvizsgáltattam 10e Ft volt, találtak is 1-2 dolgot amit én nem vettem észre, de nem horror, akkor ott már az eredetvizsgát is megcsináltattam, és a kereskedőhöz mentünk vissza az adásvételit megírni illetve ott náluk gépen kötöttünk biztosítást a netrisken, az át írást is a kereskedés intézte, nekik volt másnapra időpontjuk, ha én foglaltam volna, az kB 2 hét... KB 2 nap múlva mentem a kocsiért, akkor fizettem ki, a forgalmit meg már a nevemre írva vettem át, és a régi kocsim otthagytam, meg volt beszélve, beszámították, és arról is akkor írtunk adásvételit aznapi dátummal. Attól nem tartottam, hogy a pár nap alatt míg a szervízben tudják fogadni a kocsit, esetleg megveszi valaki, már akkor fél éve ott volt abban a kereskedésben, és ha megvette volna esetleg pont akkor valaki, akkor lett volna másik kocsi, amit már korábban néztem, és az is jónak tűnt.
2021. okt. 11. 09:55
 8/9 veterán vas ***** válasza:
100%

Nem rossz ötlet a szervizbeli átvizsgálás, és jelenthet némi biztosítást, de két dolgot tarts szem előtt.

1. a legjobb szerelő sem vesz észre mindent, sőt, a motorba, váltóba, diffibe, ő sem lát bele.

2. egy autókeresekedő és a közelében működő szerviz emberei -nagy valószínűséggel- ismerik egymást.

(neked bizonyára MEGNYUGTATÓ, ha tízezerért egy szakember véleménye, a keresekedőnek viszont lehet, MEGÉRI húszezerért, hogy "jó" legyen az a minősítés.

Természetesen nem azt mondom, hogy mindenki korrumpálható, de az ördög nem alszik.

2021. okt. 11. 10:59
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2021. okt. 11. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!