Mikor hozhatom el a használt autót a kereskedésből?
Jövőhéten fogok forgalmizni, így már elkezdtem nézegetni az eladó autókat. Természetesen csak használt autó jöhet szóba, újra nem telne.
Mindent átnéztem a vétellel kapcsolatban, amit csak találtam: az adásvételit, a forgalmit és törzskönyvet, az eredetvizsgálatot, illetéket, a biztosítást, hogy mire figyeljek.
Kereskedésből tervezem megvenni az autót, de bárhol kerestem a hazavitellel kapcsolatos információt, nem találtam semmit. Gondolom, akkor hozhatom majd el, ha már megvan a biztosítás és a jármű a nevemre lett íratva. Ugye? Vagy talán előbb is? Egyáltalán kell ezért felárat fizetni a kereskedésnek? (Ha még pár napig náluk marad az autó)
Köszönöm a válaszokat!
De az nem baj, ha még a papírok nincsenek meg, és úgy állít meg a rendőr útközben? Elég akkor, ha felmutatom az adásvételi szerződést, ami igazolja, hogy épp akkor vettem?
köszönöm!
csak olyan autókat néztem, melyek forgalomban vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!